Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θ.Πάγκαλος:Από κατήγορος...κατηγορούμενος!

10.01.2011 | 07:01
- Το βασιλικό μενού έπεσε βαρύ στην κυβέρνηση
- Στα όριά του ο πρωθυπουργός με τις συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους του αντιπροέδρου
- "Με κάλεσαν στο ξενοδοχείο. Δεν πλήρωσα τα αστρονομικά ποσά που λέγονται", απαντά ο κ. Πάγκαλος 
- Ανακοίνωση και από το ξενοδοχείο

Το Χολυγουντιανό ρεβεγιόν που έκανε ο αντιπρόεδρος - μαζί τα φάγαμε- της κυβέρνησης και αποκάλυψε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί αποπομπή του κ. Πάγκαλου να μην έχουμε - ακόμα- ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πολυτελέστατο ρεβεγιόν που έκανε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Το: 

Καλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια, ποταμίσεις γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασία Πορτό 

η 

Κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια 

ο 

Αστακός roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα

το 

Καλκάνι μπραιζε με ριζότο Μιλανέζ και μαύρη τρούφα

το 

Τουρνεντό από φιλέτο μόσχου Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια 

και το 

Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass, έπεσαν βαριά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου το οποίο προσπαθεί με νύχια και με δόντια μήνες ολόκληρους να πείσει τον ελληνικό λαό οτι χρειάζονται θυσίες.


Και δεν ήταν μόνο ένα απλό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αλλά διαμονή όλης της οικογένειας Πάγκαλου στην πιο ακριβή σουίτα του King George, την Royal Penthouse Suite, η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου.
Είναι επίσης και το γεγονός οτι σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο 'Ομιλος Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο έχει χρέη 600 εκατομμυρίων σε τράπεζες, Δημόσιο και Ταμεία.

Ο κ. Πάγκαλος λοιπόν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Φέρεται να απάνησε οτι είχε προσκληθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη. "Τα παιδιά μου με τα παιδιά του Νίκου Σηφουνάκη είναι συμμαθητές και είπαμε να περάσουμε μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ετσι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί και σε καμμία περίπτωση δεν πλήρωσα το ποσό των 5.400 ευρώ που κοστίζει η βραδιά."

Και συνέχισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος: "Πλήρωσα ένα συμβολικό ποσό για να μην θεωρηθεί οτι εκμεταλλεύθηκα την φιλοξενία. Σε καμμία περίπτωση όμως τα ποσά που αναγράφονται".

Στο ίδιο... μήκος και η ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής τόσο το ξενοδοχείο όπου έγινε το ρεβεγιόν της χλιδής όσο και η κα Μαρί Δασκαλαντωνάκη.

Η κα Δασκαλαντωνάκη, στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η κόρη που έχει με τον Νίκο Σηφουνάκη είναι φίλη με τα παιδιά της οικογένειας Πάγκαλου και δεδομένου του φόρτου εργασίας των δυο μελών της κυβέρνησης, ακολούθησαν την επιθυμία των παιδιών τους να υποδεχτούν μαζί το νέο χρόνο. «Απορία και έκπληξη προκαλεί η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων και η παρουσίασή τους ως δήθεν ριάλιτι, πλούσιο σε χλιδή και διαπλοκή», τονίζει.

Στην ανακοίνωση του King George τώρα, επιβεβαιώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η οικογένειά του παρέμειναν στο ξενοδοχείου αλλά σε απλό δωμάτιο, το οποίο, όμως, όπως αναφέρεται κοστίζει 219,85€. Τονίζεται δε πως εκδόθηκε νόμιμο φορολογικό στοιχείο.

Με τη σειρά του και ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη πήρε θέση στο θέμα, απαντώντας στα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα για τα χρέη του προς το Δημόσιο και Τράπεζες. Ο Όμιλος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει απόφαση με την οποία να χρωστά 1,6 εκατ. € στο ΙΚΑ, αλλά εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών του Ιδρύματος.

Παρόλα αυτά το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος τον τελευταίο καιρό με απανωτές δηλώσεις του έχει χρησιμοποιήσει βαρείς χαρακτηρισμούς για πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι λέξεις "κοπρίτες", "ζώα", αλλά και η περίφημες φράσεις περί "μη παραγωγικών" αξιωματικών και  "Μαζί τα φάγαμε", έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά τόσο στο προφίλ του ίδιου όσο και στην εικόνα της κυβέρνησης.


Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ