Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

"Θα αποκαλύψουμε τα μυστικά των πυρηνικών του Ιράν"

11.10.2010 | 22:36
Ιρανοί Σουνίτες αντάρτες, της Οργάνωσης «JUNDALLAH»,ανακοίνωσαν ότι έχουν απαγάγει τον εργαζόμενο στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, AMIR HOSSEIN SHIRANI, και τον κρατούν στη ΝΑ Επαρχία Sistan-Baluchestan, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Οι αντάρτες απέστειλαν προειδοποίηση -μέσω της ιστοσελίδας

τους στο Διαδίκτυο- προς την ιρανική Κυβέρνηση, ότι αν δεν απελευθερώσει πάνω από 200 μέλη της Οργάνωσής τους που βρίσκονται στη φυλακή, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, «θα γνωστοποιήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο τις μυστικές πυρηνικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος».
Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας επιβεβαίωσε την απαγωγή, αλλά απέρριψε την προειδοποίηση. Ο εν λόγω αξιωματούχος αρνήθηκε το γεγονός πως ο SHIRANI είναι εμπειρογνώμονας στα πυρηνικά, απλώς -όπως δήλωσε- είχε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα ως οξυγονοκολλητής και οδηγός σε μια εταιρεία που συνεργαζόταν με την ιρανική υπηρεσία πυρηνικών.
Εξάλλου, ο Ιρανός ΥΠΕΞ, M. MOTAKI, δήλωσε ότι τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, τρέχοντος έτους, θα ήταν μια εξαιρετικά καλή χρονική περίοδος για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της χώρας του και των «5+1» Μόνιμων Μελών του ΣΑ των ΗΕ, αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Το Ιράν είναι ύποπτο για εκτελέσεις ατόμων που εργάζονταν στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις (DEBKAfile)


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ