Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για το ΑΠΑΤΣΙ",λέει ο Βενιζέλος.Κάτι θ΄ αγοράσουμε εννοεί.

04.05.2011 | 06:11

Επικοινωνία με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την οποία υποστηρίζει ότι τόνισε η Ελλάδα θα ασκήσει όλα τα συμβατικά της δικαιώματα.

Ο κ.Βενιζέλος αφήνει να εννοηθεί ότι επειδή το ελικόπτερο βρίσκεται εντός εγγύησης η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης αντικατάστασής του. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποδειχτεί ότι η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε τεχνική βλάβη η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα οφείλεται σε ελλειπή τεχνική υποστήριξη και συντήρηση,αλλά σε κάποια αστοχία υλικού ή τέλος πάντων σε αιτία που θα έχει να κάνει με την κατασκευάστρια εταιρεία. Για να γίνει κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα χρονοβόρο. Και ο κ.Βενιζέλος το γνωρίζει αυτό.

Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις στις οποίες οι αμερικανοί της Boeing θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν ,πουλώντας μας και κάτι άλλο.Για παράδειγμα έναν εξομοιωτή. Αν και η μόνιμη επιδίωξη της Boeing είναι να μας πείσει να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΑΠΑΤΣΙ που έχουμε. Τα λεφτά που ζητάνε όμως είναι απλά εξωφρενικά! 1 δις για εκσυγχρονισμό 12 ελικοπτέρων όταν για να πάρεις τον ίδιο αριθμό νέων ελικοπτέρων η διαφορά δεν είναι σημαντική.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ