Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα γίνει η εκταφή της σορού του Οζάλ.

18.09.2012 | 00:34
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην Άγκυρα σχετικά με τις έρευνες για τα αίτια θανάτου του Τουργκούτ Οζάλ.
Η εισαγγελία της Άγκυρας αποφάσισε την εκταφή της σορού του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ , για να ερευνηθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου του καθώς υπάρχουν υποψίες για δηλητηρίαση του
Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ήδη η εντολή εστάλη στην Κωσνταντινούπολη και θα ξεκινήσουν οι ιστολογικές έρευνες. Ο πρόεδρος του κόμματος Μητέρας Πατρίδας Ιμπραχίμ Τσελεμπί δήλωσε πως «ευχόμαστε να βρεθούν αποτελέσματα που να απαντούν στα χρόνια ερωτήματα του κόσμου»

Ο Οζάλ πέθανε στις 17 Απριλίου 1993,από καρδιακή προσβολή όπως είχε ανακοινωθεί. Η σύζυγος του Σεμρά όπως και οι συγγενείς του ισχυρίζονταν πως τα αίτια του θανάτου του ήταν ύποπτα και μιλούσαν για πιθανό δηλητηριασμό.
Πάντως το σίγουρο είναι πως εκείνες τις ημέρες ο Οζάλ είναι ανοιχτό διάλογο μέσω αγγελιοφόρων με τον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν και προσπαθούσε να πετύχει εκεχειρία με αντάλλαγμα την μερική αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας. Στην Άγκυρα γι’αυτό ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν σενάρια πως ο Οζάλ ενδέχεται να «δηλητηριάστηκε» από κάποιους στρατηγούς η παρακρατικούς που ήταν αντίθετοι με τον συμβιβασμό με τον Οτζαλάν.
Η εκταφή αυτή ίσως γίνει η αιτία στο να ανακαλυφθούν πολλές «βρώμικες ιστορίες» από το «μαύρο παρελθόν» της γειτονικής χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ύποπτος θάνατος Οζάλ,ο καρκίνος του Ερντογάν και ο Οτσαλάν.Άρθρο του Σ.Καλεντερίδη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ