Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Θα μιλήσει ο Τσοχατζόπουλος για όσους όπως είχε πει "δεν θα κρυφτούν πίσω μου";

12.04.2012 | 00:01

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και η πιθανή προφυλάκισή του ικανοποίησαν την κοινή γνώμη που ακόμη ζητά “κάποιος επιτέλους να μπει στη φυλακή”;

Πρώτα απ΄ όλα να διευκρινήσουμε ότι φυλακή μπαίνει όποιος κρίνει η Δικαιοσύνη.Κι αυτή θα αποφασίσει και στη περίπτωση Τσοχατζόπουλου.

Είχε προκαλέσει το “λαϊκό αίσθημα” ο πρώην υπουργός; Δεν πρέπει να τίθεται καν ερώτημα.Το πως θα δικαιολογηθούν τα οικονομικά του ανοίγματα είναι θέμα επίσης της Δικαιοσύνης που το ερευνά εδώ και χρόνια και χθες αποφάσισε τη σύλληψή του.

Όμως θα σταθούμε σε αρκετά μηνύματά σας που έφθασαν από χθες στο Onalert και απέδειξαν ότι οι πολίτες μπορεί να ζητούν παραδειγματική τιμωρία,αλλά ταυτόχρονα είναι υποψιασμένοι και δεν μένουν “στο δέντρο αλλά αναζητούν το δάσος”.


“Όπως δεν κρύφτηκα εγώ,κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου”,είχε πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή.Τότε το ΄πε αλλά δεν το συνέχισε. Τώρα είναι κυριολεκτικά στη γωνία,μόνος κι ίσως ένα βήμα πριν από τη φυλακή. Θα πει κάτι παραπάνω;

Εξετάζοντας τη περίοδο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ΥΕΘΑ και σε συνδυασμό με τη φράση που είπε στη Βουλή, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι θέλει να πει ότι τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε δεν τις πήρε μόνος του.Ειδικά τις πολύ μεγάλες και τις πολυσηζητημένες.

Τα υποβρύχια, για παράδειγμα που όπως και τώρα έτσι και τότε συνδέθηκαν άμεσα με τη τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που οι Γερμανοί ήθελαν να πάρουν με προίκα.Ήταν απόφαση Τσοχατζόπουλου μόνο ή κεντρική κυβερνητική απόφαση; Τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων,τα όσα υπογράφηκαν ή δεν υπογράφηκαν ήταν ευθύνη μόνο του Τσοχατζόπουλου;

Οι αγορές αεροσκαφών F 16 που ακόμη έχουν προβλήματα με τα συστήματα αυτοπροστασίας τους ήταν απόφαση Τσοχατζόπουλου; Είναι πασίγνωστο ότι ο τότε ΥΕΘΑ ήθελε F 15 και τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο κρίσιμο ΚΥΣΕΑ ,η απόφαση άλλαξε.

Τα άρματα μάχης κι ένα σωρό άλλα οπλικά συστήματα που τελικά δεν χρειαζόμασταν ήταν αποφάσεις που επέβαλε ο Τσοχατζόπουλος;

Θα μας το εξηγήσει ο ίδιος;

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Όχι στο να “υπερασπιστούμε” τον Τσοχατζόπουλο, όπως πολλοί ίσως θα βιαστείτε να πείτε. Οι ευθύνες του διερευνώνται και ο ίδιος έχει πληρώσει τίμημα με την πλήρη πολιτική του απαξίωση.Μένει να δούμε αν θα έρθει “λογαριασμός” και από τη Δικαιοσύνη.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι αν πραγματικά επιθυμούμε “κάθαρση”,”διερεύνηση σε βάθος” και το κλασικό “μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο”,θα πρέπει να προχωρήσουμε μέσα “στο δάσος” και να μη κοιτάμε το δέντρο.

Διαφορετικά θα του δίνουν το δίκαιωμα να μιλά  για “προεκλογική κάθαρση” και το πολιτικό μας σύστημα που αφού …έλυσε το θέμα των λαθρομεταναστών με μερικά κοντέϊνερς στην Αμυγδαλέζα,θα εμφανιστεί να  κάνει “δήθεν κάθαρση”,στέλνοντας ένα πρώην υπουργό στη φυλακή. Να πάει αν πρέπει αλλά αυτό δεν θα σημαίνει ότι “καθαρίσαμε”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Είμαι το προεκλογικό δώρο στα δύο μεγάλα κόμματα που τα ΄χουν κάνει πλακάκια",λέει ο Τσοχατζόπουλος

 

ΣΧΟΛΙΑ