Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα "παρασύρει" και στρατιωτικούς μαζί του ο Α.Τσοχατζόπουλος;Τι έχει πει ο ίδιος

19.04.2012 | 15:01
Θα πρέπει να ανησυχούν όσοι στρατιωτικοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ,έχουν βάλει υπογραφή ή υπογραφές στα επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα,για τα οποία ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι πήρε μίζες. Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα του κόσμου σε ανάλογες περιπτώσεις θα έπρεπε να ανησυχούν σοβαρά. Γιατί εκεί δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι “υπήρχε εντολή υπουργού”. Σ΄αυτές τις χώρες τις σοβαρές οι αξιωματικοί δεν υπογράφουν για εξοπλισμούς αν δεν συμφωνούν κι ας το ζητά οποιοσδήποτε πολιτικός.

Στην Ελλάδα αντιθέτως σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι στρατιωτικοί ακολουθούν πειθήνια τις εντολές των υπουργών ή τις μεταφέρουν προς τα κάτω για υλοποίηση αλλά πάντα με στόχο να ικανοποιηθεί “ο κ.υπουργός”. Αν υπήρξαν περιπτώσεις που στρατιωτικοί λειτούργησαν έτσι και για προσωπικό όφελος; Ασφαλώς θα υπάρχουν και τέτοιες.

Όταν το 2004 ο εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς ως Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών είχε αρχίσει να “σκαλίζει” την υπόθεση των TOR M1 με αφορμή και την επιτροπή της Βουλής,είχαν προκύψει ονόματα αξιωματικών που κρίθηκε σκόπιμο να ελεγχθούν.Προς μεγάλη του έκπληξη ο εισαγγελέας είχε ακούσει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο να του λέει σε διάδρομο της Βουλής ότι “οι στρατιωτικοί δεν φταίνε σε τίποτα,άστους απ΄ έξω”!

Υπήρξαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες στρατιωτικοί είχαν πει “όχι σ΄ όλα”,όπως για παράδειγμα η υπόθεση των ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37,αλλά η πολιτική ηγεσία είπε ναι και η αγορά έγινε.Και αποδείχτηκε άχρηστη,όπως και αρκετές άλλες.

Επί του πρακτέου; Επαναλαμβάνουμε ότι αν η “επιχείρηση-κάθαρση” επικεντρωθεί στο πρόσωπο Τσοχατζόπουλος αλλά και στην περίοδο που ήταν ΥΕΘΑ,τότε δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην υπόθεση των εξοπλισμών.

Θα παραμείνει ένα “προεκλογικό πυροτέχνημα” των δύο μεγάλων κομμάτων,το οποίο όμως όπως φαίνεται ελάχιστα γοήτευσε τους ψηφοφόρους.Ο Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί στη συνέιδησή τους εδώ και πολλά χρόνια και τα όσα ακούνε και διαβάζουν δεν προκαλούν καμία έκπληξη ,αφού ήταν γνωστά εδώ και χρόνια.

Το εκλογικό σώμα που επιχείρησαν να “γοητεύσουν” είναι πλέον “άπιστος Θωμάς”.Και δεν του αρκεί η φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου στην είσοδο του Κορυδαλού. Θέλει ουσία.Κι απ΄ ότι φαίνεται αυτή θα μας λείψει…. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ