Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θα την πάρετε την 6η δόση",είπε ο Σόϊμπλε

28.11.2011 | 21:06
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σπάνια χαμογελάει. Ιδίως προς την Ελλάδα. Όμως απόψε, παραμονή του Eurogroup ήταν σαφής: 

"Δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

"

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αποφασίσει την εκταμίευση του μεριδίου της ΕΕ, ύψους 5,8 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
Ερωτηθείς αν οι επιστολές που έλαβε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας, ικανοποιούν τον Επίτροπο Ρεν, ο κ. Αλταφάζ απάντησε πως τα κράτη-μέλη που χρηματοδοτούν την Ελλάδα είναι εκείνα τα οποία θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο οι διαβεβαιώσεις που παρέχονται μέσω των επιστολών είναι αρκετές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Επίτροπος Ρεν δεν επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του, προτού συνομιλήσει με τους εταίρους του στο Eurogroup.

Τα καλά νέα ήρθαν την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

Η αλήθεια είναι ότι τόσο σε οικονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει η Ελλάδα να αποδείξει έμπρακτα ότι άλλαξε μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες...Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup είναι αυτό που μας ενδιαφέρει: Η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Μετά την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών, η αποδέσμευση των χρημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμούν πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

Απόψε εστάλη και η επιστολή Παπανδρέου στους εταιρους μας όπου διαβεβαιώνει με την σειρά του ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν στην σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος θα είναι ο άνθρωπος του Λουκά Παπαδήμου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, έχει επιλεγεί ο άνθρωπος που θα εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό. Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος δεν θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα, αφού δεν θα ασχολείται με θέματα Τυπου όπως οι προκάτοχοί του.

Θα εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό και θα παρέχει ενημέρωση στα ΜΜΕ αφού οι εβδομάδες που ακολουθούν με το Eurogroup αλλά και την Σύνοδο Κορυφής θα απαιτούν συνεχή ενημέρωση και όχι επικίνδυνες διαρροές. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ