Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θέμα χρόνου η πτώση Άσαντ",λέει ο αμερικανός ΥΕΘΑ,από το Ισραήλ.

03.10.2011 | 20:13
 Η πτώση του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είναι παρά "θέμα χρόνου", διαβεβαίωσε σήμερα από το Τελ Αβίβ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.

    Οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις έχουν "ξεκάθαρα δηλώσει ότι ο Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία", δήλωσε ο Πανέτα. "Ακόμη κι αν (ο Άσαντ) συνεχίσει να αντιστέκεται, είναι προφανές ότι η αποχώρησή του δεν είναι παρά θέμα χρόνου. Πότε; Αυτό δεν το ξέρουμε", πρόσθεσε. 

   

Ο Πανέτα έφτασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και έχει συναντηθεί μέχρι στιγμής με τον ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. 

   

Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό το καθεστώς Άσαντ έχει χάσει "κάθε αξιοπιστία", αφότου ξεκίνησε την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που μέχρι τώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.700 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ. 

   

"Σκοτώνουν τυφλά τους ίδιους τους τους πολίτες (...) είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι έχουν χάσει τη νομιμότητά τους ως κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Πανέτα.

    Και ο ισραηλινός ομόλογός του Εχούντ Μπαράκ έκανε την ίδια εκτίμηση. Η πτώση του Άσαντ θα αποτελέσει "ένα μεγάλο σοκ" για "τον ριζοσπαστικό άξονα" στη Μέση Ανατολή, τον οποίο υποστηρίζει το Ιράν, επεσήμανε ο Μπαράκ αναφερόμενος στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ