Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ στη Κύπρο με τους τάφους καταδρομέων του 1974.

26.06.2011 | 00:56
Άρχισαν αργά το απόγευμα οι εκταφές των καταδρομέων του 1974, οι οποίοι είναι θαμμένοι στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλατζιά.
Oι εκταφές έγιναν για να διαφανεί το ακριβές σημείο ταφής του καταδρομέα Ιωσήφ Συμκάση, η υπόθεση του οποίου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους συγγενείς του αλλά και σε όλους τους πεσόντες καταδρομείς  που συμμετείχαν στο πραξικόπημα το 1974 και βρίσκονται θαμμένοι εκεί.

Η οικογένεια του Συμκάση εξασφάλισε διάταγμα δικαστηρίου για εκταφή και επαναταφή σε συγκεκριμένο κοιμητήριο από τη θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών. Η εκταφή έγινε με τη βοήθεια μελών Κυπρίων επιστημόνων με εμπειρίες σε θέματα εκταφών και ανοίχτηκαν συνολικά τρείς τάφοι ένας αριστερά και ένα δεξιά του τάφου που έφερε το όνομα του Συμκάση. Οπως διαπιστώθηκε κάτω από τον τάφο που έφερε το όνομα Συμκάση ηταν θαμένος αλλος καταδρομέας του οποίου η ταυτότητα μετά από εξετάσεις DNA έχει διαπιστωθεί και έχει ενημερωθεί η οικογένειά του.

Οι εκταφές θα ξαναρχίσουν και ολοκληρωθούν τη Δευτέρα ενώ θα ακολουθήσουν επιστημονικες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των οστών. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο χώρο παρευρίσκονταν και συγκενείς άλλων καταδρομέων ποπυ συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

www.sigmalive.com/news/local/396172

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ