Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ στο FIR Αθηνών με δύο νέα Λιβυκά κυβερνητικά αεροπλάνα-ηχητικό ντοκουμέντο με τον Πύργο έλεγχου Μάλτας

09.03.2011 | 11:18 'Ενα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται από το πρωί με λιβυκά κυβερνητικά αεροσκάφη να απογειώνονται από την Λιβύη και κάποια να έχουν προορισμό και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το προεδρικό αεροσκάφος, 5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στο Κάϊρο, άλλα δυο απογειώθηκαν λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι το ένα κατευθύνεται στην Αθήνα και το άλλο στην Βιέννη. Ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα τα σχέδια πτήσης.

Το πρώτο αεροσκάφος ήταν το προεδρικό αεροσκάφος 5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι.

Διέγραψε μία σχεδόν κυκλική πορεία, εισήλθε και εξήλθε νόμιμα από το ελληνικό FIR, με προορισμό το Κάϊρο, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.
Ειδικότερα, στις 11:20 το λιβυκό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τρίπολη, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, στη θέση Άγκνους. Η θέση αυτή βρίσκεται στη Μεσόγειο, στο σημείο όπου τελειώνει το FIR Αθηνών, και αρχίζει το FIR της Μάλτας. Το αεροσκάφος πέταξε επί 14 λεπτά στον ελληνικό εναέριο χώρο και στις 11:34 βγήκε από τη θέση Σαλούν, που βρίσκεται εκεί, όπου τελειώνει το FIR Αθηνών και αρχίζει το FIR της Αιγύπτου.
Ο πιλότος του αεροσκάφους κατέθεσε κανονικά, ως όφειλε, σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι απογειώθηκε από την Τρίπολη της Λιβύης και είχε προορισμό το Κάϊρο της Αιγύπτου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιους είχε επιβάτες. Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο πιλότος δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ποιους μεταφέρει, από τη στιγμή που έχει καταθέσει κανονικά σχέδια πτήσης.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συγκεκριμένη πτήση χαρακτηριζόταν συνήθης, σαν αυτές που πραγματοποιούνται καθημερινά.
Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ακούστε εδώ τη συνομιλία νατοϊκών AWACS με τον πύργο ελέγχου στην ΜάλταListen!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ