Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θύελλα για το γένος και την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

27.06.2012 | 17:55Ένας εν ενεργεία και τέσσερις ε.α στρατιωτικοί έχουν προσφύγει στο Σ.τ.Ε για να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία για να εισαχθεί κάποιος σε στρατιωτικές σχολές αρκεί να έχει την ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος.

Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων εντός των ΕΔ με τη πλειοψηφία να είναι σαφώς υπέρ της αναγκαιότητας να παραμείνει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στις σχολές το γένος.

Το Onalert δημοσιεύει την αίτηση ακύρωσης των πέντε στρατιωτικών αλλά και άρθρα για θέμα,αναμένοντας τις δικές σας απόψεις.


Βάσει της απόφασης (2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου) ο οποιοσδήποτε αλλογενής ή και αλλόθρησκος αποκτά την Ελληνική ιθαγένεια, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων. Την Τρίτη η δικηγόρος Αθηνών Χριστίνα Τζαμπάζη (είχε κερδίσει σε πρώτη φάση στο ΣΤ τμήμα του ΣτΕ, την υπόθεση του λαθρονομοσχεδίου) κατέθεσε στο ΣτΕ για λογαριασμό των:

- Ζώη Μπέχλη (πλοιάρχου ΠΝ),
- Κων/νου Ακριώτη (ταξιάρχου εα), 
- Σπ. Σταματόπουλου και Χρίστου Χριστίδα(συνταγματάρχων εα),
- Λίγκα Κων/νου και Κότσιαλου Αν. (σμηνάρχων εα)
- Νικ. Τοτονίδη (ανθυπολοχαγού εα),

...αίτηση ακύρωσης της προκλητικής υπουργικής απόφασης για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ (Απρίλιος 2011) όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η Ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.
Είχε προηγηθεί προ ετών η συντονισμένη απόπειρα να εισαγάγουν σε στρατιωτικές σχολές αριστεριστές και αντιεξουσιαστές καθηγητές ώστε να διαβρωθεί δια των "σπουδών" το φρόνημα των δοκίμων αξιωματικών.Αν ο νόμος για την παροχή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς κριθεί αντισυνταγματικός τον ερχόμενο Δεκέμβριο (μετά την μάλλον ανεξήγητη αναβολή που μεθόδευσε η κυβέρνηση) αυτό επηρεάζει άμεσα την υπουργική απόφαση για την εξάλειψη του γένους ως προϋπόθεση για την ένταξη στις στρατιωτικές σχολές. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ