Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ:Κι όμως νικητές είναι οι Κούρδοι! 35 οι βουλευτές τους.

12.06.2011 | 19:53
Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
M.Kωστίδης- OnAlert.gr-ΑΝΑΝΕΩΣΗ:

Οι Κούρδοι είναι οι απόλυτοι νικητές των τουρκικών εκλογών. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα θα εκλέξουν 35 βουλευτές σε σχέση με τους 24 που είχαν στις προηγούμενες εκλογές.
Mε ποσοστό καταμέτρησης 82.2% τα αποτελέσματα των εκλογών και ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγουν!

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) 50.39% 346 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) 25..81% 135 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) 13,.14% 53 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) 6.26 % 35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά ο Ερντογάν παρά το εντυπωσιακό ποσοστό που λαμβάνει το AKP, δεν θα έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα που τόσο επιθυμούσε.  Για να γίνουν οι αλλαγές χρειάζεται τουλάχιστον 330 βουλευτές και να πάει τις αλλαγές για δημοψήφισμα. 
  To CHP παρα τη νέα ηγεσία του δεν αυξάνει ιδιαίτερα τα ποσοστά του κι'αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
  Οι Εθνικιστές παρά τον πόλεμο που δέχθηκε , με τις αποκαλύψεις σεξουαλικών σκανδάλων των μελών του, διατηρεί τη δύναμη του και περνά άνετα το όριο του 10% και εκλέγει 58 βουλευτές δείχνοντας πως έχει σταθερούς ψηφοφόρους.
   Οι Κούρδοι παρά τα εμπόδια που τους έβαλε το κράτος , αυξάνουν τα ποσοστά τους και εκλέγουν 28 βουλευτές ανάμεσα τους και ένας στην Κων/πολη. Τα ποσοστά που συγκεντρώνει το BDP στη Νοτιοανατολική Τουρκία ξεπερνά το 60% κι'αυτό δείχνει πως η νέα κυβέρνηση Ερντογάν πρέπει άμεσα να κάνει μεγάλα βήματα για το Κουρδικό ζήτημα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ