Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:Βασικό θέμα οι συλλήψεις δημοσιογράφων.

04.03.2011 | 14:34
Βασικό θέμα των τουρκικών εφημερίδων σήμερα είναι το κύμα συλλήψεων των τούρκων δημοσιογράφων με την κατηγορία σχέσεις τους με την παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεκόν.

"Το κύμα συλλήψεων ξαναχτύπησε" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet που κάνει αναφορά στις συλλήψεις σχετικά με την υποόθεση Εργκενεκόν όπου συνελήφθησαν 9 δημοσιογράφοι, 1 ακαδημαικός και ένα μέλος της ΜΙΤ. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει οτι οι συλλήψεις έχουν σχέση με τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα του δημοσιογράφου Soner Yalçın , oπου βρέθηκαν τα ονόματα των δημοσιογράφων αυτών.


Η Radikal έχει τίτλο "ας μας εξηγήσει κάποιος" και κάνει αναφορά στις συλλήψεις και κατηγορεί την κυβέρνηση. "Οι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν ήταν αυτοί που είχαν γράψει άρθρα κατα του ενδεχόμενου πραξικοπήματος. Ο Νεντίμ Σενέρ είχε κάνει έρευνες για τις δολοφονίες που δεν βρέθηκαν ποτέ οι δράστες και ο Αχμέτ Σικ έκανε έρευνες για την Εργκενεκόν. Τώρα και οι δυο κατηγορούνται ως συνεργάτες της Ερκενεκον!" γράφει η εφημερίδα.Η Τaraf έχει εναν ειρωνικό τίτλο " Αυτοί είναι η οργάνωση Εργκενεκόν" και γράφει " Εκπληξη προκαλούν οι συλλήψεις του Σενέρ και του Σικ οι οποίοι έκαναν έρευνες για τις δραστηριότητες της Εργκενεκόν και τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ