Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,πλήρωναν τον μισθό του εργαζόμενου νομάρχη!

01.04.2011 | 11:36


Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας από την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο κ.Μίχας υπήρξε εργαζόμενος των ναυπηγείων,συνδικαλιστής και όπως ο ίδιος παραδέχεται μέχρι το Μάρτιο του 2010 εξακολουθούσε να πληρώνεται από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Ο κ.Μίχας θυμίζουμε ήταν νομάρχης Πειραιά από το 2002! Δηλαδή βρισκόταν σε άδεια μετ΄ αποδοχών για οκτώ χρόνια.Για έναν καλό «μύλο» συκοφαντίας και παραπληροφόρησης από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, κάνει λόγο ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για τις αναφορές περί εμπλοκής του στο διερευνόμενο από την ελληνική δικαιοσύνη «σκάνδαλο των υποβρυχίων».

    

   

Ο Γ.Μίχας αναφέρει ότι ζήτησε το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τονίζει ότι η μόνη αναφορά που υπάρχει στο πρόσωπό του είναι στο μισθό που έπαιρνε ως εργαζόμενος από τα «Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» καθώς και επίσης στην άδεια μετ΄αποδοχών που είχε πάρει νόμιμα από τα Ναυπηγεία κατά τη διάρκεια τη θητεία του ως νομάρχης. 

  

Η εμπλοκή των συνδικαλιστών των ναυπηγείων στις διαπραγματεύσεις για τη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Γερμανούς,στο τέλος της δεκαετίας του 1990,είναι κάτι που ερευνάται.  

   


Ο κ.Μίχας αναφέρει επίσης ότι για λόγους προσωπικής ευαισθησίας το Μάρτιο του 2010 είχε ζητήσει τη διακοπή της άδειας μετ΄αποδοχών. Δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζει ο πρώην νομάρχης.

    

    

    

   

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γιάννη Μίχα

    

    

    

   

Επί σειρά εβδομάδων γνωστοί και άγνωστοι εκπρόσωποι της λούμπεν δημοσιογραφίας, που λυμαίνονται το διαδίκτυο και ορισμένα περιθωριακά ηλεκτρονικά μέσα, αναπαράγουν συκοφαντικά μυθεύματα περί δήθεν εμπλοκής μου στο διερευνόμενο από την ελληνική δικαιοσύνη «σκάνδαλο των υποβρυχίων». 

    

   

Την τελευταία εβδομάδα στο παιχνίδι των σκοτεινών παραπολιτικών κέντρων μπήκαν περιέργως (;) έντυπα και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και μια έγκριτη κυριακάτικη, που εμφανίζουν «ως ειδήσεις» ανώνυμες καταγγελίες σχετικές με το πρόσωπό μου και τους υποτιθέμενους ρόλους που είχα και οι οποίοι ερευνήθηκαν από το ΣΔΟΕ. 

    

   

Επειδή η λασπολογία αυτή ξεπερνάει τα όρια κάθε ανοχής και υπομονής ζήτησα μέσω της δικαιοσύνης και έλαβα μόλις χτες γνώση της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ. Διαπίστωσα έτσι ότι στην τελευταία μόνο παράγραφο του συνόλου των 82 σελίδων του πορίσματος υπάρχει πράγματι μια και μοναδική αναφορά στο όνομά μου. Μόνο που η αναφορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα μυθεύματα ούτε με τα δημοσιεύματα που με αφορούν. Αφορά μόνο στο μισθό που έπαιρνα από τα «Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» ως εργαζόμενος σε αυτά καθώς επίσης και στην άδεια μετ΄ αποδοχών που είχα πάρει νομίμως από τα Ναυπηγεία κατά το διάστημα της θητείας μου ως αιρετού νομάρχη Πειραιά. Εν παρόδω σημειώνω ότι για λόγους προσωπικής ευαισθησίας το Μάρτιο του 2010 ζήτησα τη διακοπή της. 

    

   

Αντιπαρερχόμενος δευτερεύουσας σημασίας ανακρίβειες και αναφορές σε ανώνυμες καταγγελίες της ως άνω παραγράφου της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ, θεωρώ προφανές ότι ούτε η μισθοδοσία μου από τα Ναυπηγεία μπορεί να παρουσιαστεί ως «μίζα», ούτε μπορεί να έχει οποιαδήποτε λογική ή πραγματική συνάφεια με την προμήθεια των υποβρυχίων. 

    

   

Όμως ο καλός μύλος της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης τα αλέθει όλα. Και οι «γνωστοί άγνωστοι» αγγειοπλάστες της κοινής γνώμης όλα μπορούν να τα φανταστούν και να τα κατασκευάσουν εκ του μη όντος, αρκεί να έχουν την ανάλογη φασίζουσα θέληση, νοσηρή διάθεση και πολιτική σκοπιμότητα. 

    

   

Σε κάθε πάντως περίπτωση, η μόνη σχέση μου με όλα αυτά είναι ίδια με τη σχέση που έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο. 

    

   

Δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

    

   

Δεν υπήρξα ποτέ μέλος οποιασδήποτε επιτροπής για την αγορά των υποβρυχίων. 

    

   

Από το Δ.Σ. του Σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχω αποχωρήσει από το 1996. 

    

   

Ουδέποτε υπήρξα μέλος οποιουδήποτε Δ.Σ. της εταιρίας των Ελληνικών Ναυπηγείων ή άλλης θυγατρικής της. 

    

   

Δηλώνω σοκαρισμένος, εξοργισμένος και αηδιασμένος από την νοοτροπία και ιδεολογία όσων δεν διστάζουν να σπιλώνουν υπολήψεις στο όνομα ποιος ξέρει ποιάς επιδίωξης. 

    

   

Αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας πολίτης να προστατεύσει τον εαυτό του, την υπόληψή του, την οικογένειά του από τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις και εν τέλει από την τρομοκρατία που παραβιάζει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και κάθε έννοια θεσμών και δημοκρατίας. 

    

   

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να μην ανεχθώ άλλα «υποβρύχια» κόλπα με το όνομά μου.

    

   

Υποθέτω ότι στόχο τους έχουν την ηθική και πολιτική μου υπόσταση, τη διαβολή του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκω και τη μείωση του κύρους του Πρωθυπουργού της χώρας ως «υπασπιστή» του οποίου με εμφανίζουν τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρομαι. 

    

   

Τον λόγο έχει πλέον ο δικηγόρος μου, ο οποίος έχει επιληφθεί της κατάθεσης αγωγών, μηνυτήριων αναφορών και λήψης ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία της προσωπικότητας και της οικογενείας μου από τις αθλιότητες που στρέφονται εναντίον μου όπως και εναντίον της νοημοσύνης των πολιτών.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ