Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα εξοπλιστικά στο επίκεντρο των εκλογών,ο Βενιζέλος και η σύμβαση για τα υποβρύχια

17.04.2012 | 00:39
Όπως όλα δείχνουν στη ατζέντα της προεκλογικής διαμάχης μπήκαν τα εξοπλιστικά.Και μάλιστα για τα καλά.Με κυρίαρχο το θέμα των υποβρυχίων.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,βρίσκει μπροστά του τη σύμβαση που υπέγραψε καθώς η ΝΔ ήδη του έκανε την πρώτη σχετική επίθεση,μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη:

«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά.
Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.
Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δις ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».

Σε άλλη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει ότι ορθώς λεφτά δόσεων για τα υποβρύχια δεν έχουν δοθεί και ούτε θα δοθούν αν δεν υπάρξει έργο:

"Σε ό,τι αφορά την απόλυτα σωστή στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ, εάν πρωτύτερα δεν προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση των υποβρυχίων, είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο ισχύει για την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου, να μην γίνει στο μέλλον, καμία πληρωμή, εάν πρωτύτερα δεν δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής».
 

 

ΣΧΟΛΙΑ