Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "γυρνάει" για το RF4 η Τουρκία

11.07.2012 | 09:26
"Tην βοήθεια των συμμάχων για την κατάρριψη του RF 4" ζητά τώρα ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιουλ , προσβλέποντας προφανώς σε ''άλλου τύπου'' βοήθεια, καθώς πλέον εκτός από το Γενικό Επιτελείο και η μυστική υπηρεσία ΜΙΤ εγκαταλείπουν τον ισχυρισμό περί κατάρριψης με πύραυλο. 

Η  αγγλόφωνη Hurriyet Daily News  τονίζει ότι «Ο πρόεδρος Γκιουλ περιμένει τη βοήθεια των συμμάχων για την κατάρριψη του τζετ» και προσθέτει ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας  χρειάζεται να βοηθήσουν να διευκρινιστεί πως καταρρίφθηκε το τζετ,  καθώς και ότι ο στρατός υπόσχεται να είναι σε ετοιμότητα για τα πάντα αν και δεν επιθυμεί τον πόλεμο. 
Επίσης η εφημερίδα Γενί Σαφάκ προβάλλει την πτυχή των  δηλώσεων του προέδρου Γκιουλ όπου  υπογράμμισε  ότι «...επικρίνει σημαντικές χώρες για την αδιαφορία τους στο συριακό θέμα και κάνει ανθρωπιστική έκκληση στον κόσμο»...

  Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα του OnAlert  η Radikal , που  καλύπτει το θέμα πρωτοσέλιδα, υπογραμμίζει ότι  οι τουρκικές αρχές εκτιμούν τώρα ότι το τουρκικό αεροσκάφος  δεν βλήθηκε από πύραυλο, όπως είχαν υποστηρίξει αρχικά.Επίσης  οι τουρκικές αρχές εγκαταλείπουν και τον ισχυρισμό ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο. Τώρα , γράφει η εφημερίδα , οι αρχές υιοθετούν τη θέση ότι η Συρία παραβίασε διεθνείς κανόνες. Προσθέτει δε ότι διπλωματικοί κύκλοι λένε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να επικεντρώσει τα επιχειρήματα της στην τοποθεσία του συμβάντος.

Ο συντάκτης της εφημερίδας κ.Εγιούπ Καν γράφει ότι δυο πράγματα είναι σίγουρα , ότι το τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας και ότι η τελευταία κατέρριψε το αεροσκάφος χωρίς καμία προειδοποίηση.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ