Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ταρακουνήσαμε την εξουσία".Απολογισμός του πρώην προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ

29.11.2011 | 00:48


Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ


Οι εκλογές της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. τελείωσαν, τα πανηγύρια κόπασαν, τα συγχαρητήρια πλέον δεν αποτελούν είδηση, ο νέος Πρόεδρος και το ΔΣ ανέλαβαν καθήκοντα και όλοι εργαζόμαστε για να καλύψουμε την λογική αδράνεια των τελευταίων ημερών, λόγω της προετοιμασίας των εκλογών.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, αναλυόμενη, μας δίνει το δικαίωμα να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Τι αλήθεια σηματοδότησε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με την δημιουργία της;

Οι υπάρχουσες Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) τι αλήθεια γνώριζαν περί των πολλών και ιδιαιτέρως σοβαρών θεμάτων μας προ της δημιουργίας της;

Σε τι μέχρι τότε είχαν αντιδράσει; Ακόμα και αυτό το σημερινό αγουροξύπνημα που οφείλεται; Ξέρουμε τις απαντήσεις, ας μην τις επαναλαμβάνουμε.

Ο διαχωρισμός των Αποστράτων σε κατηγορίες (κατωτέρους, ανωτέρους, ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ κ.α.) είχε δημιουργήσει έντονες και αξεπέραστες διαχωριστικές γραμμές, αδυνατίζοντας έτσι την δύναμη μας.

Εύκολη λεία για την εκάστοτε εξουσία. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με το ενωτικό πνεύμα κατάφερε να συσπειρώσει όλους αυτούς και να πείσει τους πάντες, ότι μόνο ο κοινός μας αγώνας μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Να καταδείξει ότι ο σκοπός κοινός και τα συμφέροντα ταυτόσημα.

Μέσα σε όλη αυτή την κοινωνικό – οικονομική καταιγίδα η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. κατάφερε και ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα με κείμενα ιδιαιτέρως κοινωνικά χωρίς ίχνος κομματικής αποχρώσεως.

Κείμενα που ενόχλησαν την τότε εξουσία και για πρώτη ίσως φορά την ανάγκασαν να επιτεθεί, από βήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους Αποστράτους Στρατιωτικούς, με εμφανή έλλειψη ψυχραιμίας.

Κείμενα που μόλις έξη μήνες μετά θα μπορούσαν να μετατάξουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στο χώρο των προφητών, αν μέρος των δημοσιευθέντων έχουν δόση αληθείας.

Οι οικονομικές απώλειες του κλάδου μας τεράστιες. Ίσως οι μεγαλύτερες συγκριτικά με άλλες κατηγορίες.

Με το ψύχραιμο βλέμμα, την σοβαρή εξέταση και την σώφρονα παρουσίαση των προβλημάτων μας στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, άρχισε να γίνεται πλέον γνωστό ότι δεν είμαστε αυτό που όλοι πίστευαν όταν κανείς δεν τολμούσε να αποδείξει το αντίθετο.

Ποιος αλήθεια θυμάται κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να έχουν καταφέρει να «στριμώξουν» τον ΥΕΘΑ με τις επερωτήσεις τους και να αποσπάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την δραματική κατάσταση του ΜΤΣ, των Νοσοκομείων και τόσων άλλων θεμάτων που αποκαλύφθηκαν; Με πληροφορίες που κατά βάση πήραν από την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Το βασικότερο όμως είναι ότι, εξ αρχής, ένα ήταν ξεκάθαρο. Μακριά από κόμματα, μακριά από πολιτικές επιρροές, με βασική αρχή την προσήλωση στο εμείς, χωρίς σκέψη για το εγώ. Διάφοροι καλοθελητές, προσπάθησαν να καταστρέψουν τον υποτιθέμενο εχθρό προσπαθώντας να του κολλήσουν διάφορα πικάντικα συνοδευτικά όπως κίνηση ναυταίων, σκοτεινές δυνάμεις, πασόκια, δεξιοί, τροτσικστές και πολλά άλλα που ίσως και να μην έχουμε ακούσει. Μερικοί μετανόησαν και ζήτησαν συγνώμη, άλλοι συνεχίζουν μέχρι να βαρεθούν. Εκείνο όμως που κανείς από όλους τους παραπάνω δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξηγήσει είναι πως η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχει σήμερα Πρόεδρο προερχόμενο από τον ΣΞ, πως γίνεται ο πρώην Πρόεδρος να είναι απλό μέλος και πως αλήθεια συνάδελφοι από όλες τις κατηγορίες και κλάδους των ΕΔ αποτελούν ένα ΔΣ με 13 ισότιμα μέλη. Άλλη φιλοσοφία κύριοι.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αγαπητοί συνάδελφοι, πίστευε και πιστεύει σε μία οριζόντια οργάνωση όλων των Αποστράτων χωρίς περιορισμούς και προελεύσεις. Η δύναμη της προέρχεται από την σοβαρότητα του λόγου της, την ορθή προσέγγιση των θεμάτων και την υγιή εκπροσώπηση των μελών της.

Η προσπάθεια για συνεργασία και συνένωση των δυνάμεων μας με κινήσεις και προσπάθειες που πορεύονται με παραπλήσιες ή και ταυτόσημες ιδέες και αρχές, έχει αποδώσει καρπούς.

Ήδη έχουμε αναπτύξει, σε αρκετούς τομείς, κοινή δράση με την Α.Κι.Σ. ενώ συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια συντονισμού των κινήσεων μας με όλους τους φορείς των ΕΔ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών μας βρίσκει ακόμα πιο ενισχυμένους με πολλά μέτωπα ανοικτά και ανάγκη για ευρεία συμμετοχή στην προπαρασκευή και την διαμόρφωση των επί μέρους θεμάτων.

Έχουμε όλοι υποχρέωση να διαδώσουμε την ιδέα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και να πείσουμε όλους αυτούς που παρακολουθούν από την κλειδαρότρυπα να τολμήσουν να μπουν μέσα. Είναι σίγουρο ότι δενθα θέλουν να φύγουν.
 
Το έργο είναι πρωτοποριακό, δεν έχει θεατές, χρειάζεται μόνο πρωταγωνιστές ή μάλλον μόνο αγωνιστές γιατί και τους πρωταγωνιστές τους έχουμε καθαιρέσει. Όταν το πιστέψουμε δεν θα πιστεύουμε στο αποτέλεσμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως μπορείτε να προσφύγετε κατά των περικοπών στη Δικαιοσύνη.Τι λέει η ΑΝΕΑΕΔ

Τι δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΑΝΕΑΕΔ
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ