Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Τάραξε νερά" ο Κωσταράκος

01.09.2012 | 08:01

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


 Είναι τελικά τόσο απλό. Ένας Αρχηγός να εκφράζει την άποψή του,για τα επαγγελματικά θέματα των ΕΔ,δίνοντας πρώτα απ΄ όλα στους υφισταμένους του να καταλάβουν ότι η ηγεσία τους "ζει σ΄ αυτό το κόσμο". Μαζί τους. Δεν είναι ...πραξικόπημα,δεν είναι πολιτική παρέμβαση. Είναι η υποχρέωση κάθε Αρχηγού να μιλάει,να λέει την άποψή του κα μέσα στα θεσμικά όργανα να την υποστηρίζει.

Το μήνυμα -μέσω twitter που τόσο κατηγορήθηκε ως επιλογή επικοινωνίας- του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, τάραξε τα νερά.

"Είμαστε όλοι μάχιμοι". Μια απλή αυτονόητη φράση που όμως όταν λέγεται από τον επικεφαλής των ΕΔ έχει τη σημασία της. Ειδικά όταν δεκαετίες τώρα οι Αρχηγοί ήταν πάντα σιωπηλοί. Και γι΄ αυτό -ας πικράνουμε αρκετούς- έμεναν στην αφάνεια. Ποιος γνώριζε τα τελευταία χρόνια το...όνομα των Α/ΓΕΕΘΑ, έξω στη κοινωνία; Κανείς.

Ο Κωσταράκος καλά κάνει και παρεμβαίνει. Με τρόπο θεσμικό,σοβαρό και υπεύθυνο. Πρέπει και το τελευταίο στέλεχος των ΕΔ να καταλάβει ,να νοιώσει ότι ο Αρχηγός του είναι μπροστά απ΄ αυτόν αλλά και μαζί του. 

Όχι δεν θα γίνει συνδικαλιστής ο Α/ΓΕΕΘΑ. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Κι ας λέει ο Κωσταράκος ότι "το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών είναι η ηγεσία τους". Η ηγεσία είναι,πρέπει να είναι η ασπίδα τους. Και τώρα, αυτή τη σκληρή περίοδο ο αγωγός επικοινωνίας με τους πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου πολιτικούς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τη κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν. 

Τις αποφάσεις για τις περικοπές θα τις λάβουν δυστυχώς ,αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί που μας έφεραν σ΄ αυτό το χάλι και τώρα ...κουνάνε και το δάχτυλο. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνουν ΕΔ. Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας θα εκτελέσει τις αποφάσεις,όπως επιβάλει η λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκφράζει τις αντιρρήσεις της και δεν πρέπει να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία τις επιτπώσεις που θα έχουν στις ΕΔ οι αποφάσεις περικοπών. 

Και μια και μιλήσαμε για Δημοκρατία. Οι ΕΔ οφείλουν -όπως κάνουν πάντα- να τη διαφυλάξουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ