Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταραχές στην Αλγερία.42 τραυματίες.

22.01.2011 | 17:37
Τουλάχιστον 42 είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε αλγερινούς υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο Αλγέρι και την αστυνομία, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση.
Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές.

    Διοργανώθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά από το κύμα διαδηλώσεων στη γειτονική Τυνησία που οδήγησε στην απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπεν Άλι και προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

   

Ο επικεφαλής του κόμματος RCD, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αξιωματούχοι του κόμματος περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, που στεγάζει το αρχηγείο του κόμματος, για να συμμετάσχουν στην πορεία.

    "Εχουμε 42 τραυματίες, εκ των οποίων και ένας βουλευτής", είπε στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς ο επικεφαλής του κόμματος Σαϊντ Σααντι.

   

"Μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε πορεία με έναν εντυπωσιακό μηχανισμό ασφαλείας. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του Αλγερίου".

   

Μετά τα επεισόδια με την αστυνομία, μία μικρή ομάδα υποστηρικτών του RCD παρέμεινε έξω από το αρχηγείο του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα όπως "Οι αρχές είναι δολοφόνοι" και "Μία ελεύθερη και δημοκρατική Αλγερία".

   

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ