Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Α2

Τελειώνει το "ειδύλλιο" Βενιζέλου-Μπεγλίτη;

27.04.2011 | 06:57
Πολλοί προβλέπουν το τέλος του μακρύ και ίσως αναγκαστικού μήνα του μέλιτος μεταξύ Βενιζέλου-Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ. Αφορμή οι δηλώσεις του αναπληρωτή από τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι με τις οποίες εξέφρασε την διαφωνία του για τους χειρισμούς που έγιναν στο θέμα των αποφάσεων για τα στρατόπεδα που κλείνουν.

“Ως πολιτικός και κυρίως ως μέλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάζω πρώτα από όλα την άμυνα της χώρας, την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που τις είδαμε δυστυχώς να εμφανίζονται και να επιβάλλονται στο παρελθόν.
Αναλαμβάνω την ευθύνη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τέτοιου είδους πρακτικές”,είπε ο Μπεγλίτης,ενεργοποιώντας τα σενάρια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί στο ΥΕΘΑ για τις σχέσεις των δύο υπουργών.


Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, πήρε ως αντιστάθμισμα για το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος ΠΖ, στην Κόρινθο, την εκλογική του περιφέρεια ,την εγκατάσταση του 747 τάγματος Μηχανικού, αλλά παρόλα αυτά θέλησε με τις δηλώσεις του να καταγραφεί η διαφωνία του που έχει να κάνει κυρίως με τους ρυθμούς υλοποίησης κάποιων δεσμεύσεων.

Δεν είναι μυστικό ότι το κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων και στρατοπέδων θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί με διψήφιο ποσοστό λουκέτων εδώ και πολλούς μήνες.

Παρόλα αυτά οι σχέσεις των δύο υπουργών δεν θα μπορούσαν ,ακόμη τουλάχιστον ,να χαρακτηριστούν,ούτε κακές ,ούτε ψυχρές. Θα λέγαμε ότι το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ένα κλίμα καχυποψίας που χαρακτηρίζει το κλίμα μεταξύ των δύο υπουργικών επιτελείων. Αλλά αυτό όπως έχει δείξει το παραλθόν πολλές φορές σε άλλες περιπτώσεις,είναι από μόνο του ικανό να οδηγήσει σε κρίση. Για να δούμε...

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ