Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά ...Οικουμενικός Ανασχηματισμός!!!

15.06.2011 | 21:53
 Είναι προφανές ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα βουλιάζει,καταστρέφεται,χάνεται. Όλη ημέρα σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν την αγωνία τους για το μέλλον,για το αύριο και τίποτα δεν μπόρεσε να τους σταρματήσει. Ούτε καν ...οι κουκουλοφόροι.

Την ίδια ώρα οι πολιτικοί μας ηγέτες προστατευμένοι από τα γυάλινα τείχη που έστησαν φαίνεται ότι εξακολούθησαν να παίζουν με όρους πολιτκού παιχνιδιού του παρελθόντος. "Τα δικα μου,δικά μου και τα δικά σου ,δικά μου",είναι η λογική τους όταν πρόκειται για το κομματικό τους συμφέρον.

Από το μεσημέρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  διέρρεαν ότι στη τηλεφωνική επικοινωνια Παπανδρέου-Σαμαρά είχε βρεθεί μία κοινή γραμμή για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα ο πρωθυπουργός θυσίαζε τον εαυτό του και δεχόταν να μην ηγείται αυτός.

Κι ενώ όλοι έψαχναν να βρουν το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτό το ρόλο,ο πρωθυπουργός βγήκε και ...ανακοίνωσε ανασχηματισμό! Τώρα οι υπουργοί είναι αυτοί που ανησυχούν,αλλά ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία κάποιοι τουλάχιστον απ΄ αυτούς θα ανησυχούν μήπως και ...παραμείνουν στη κυβέρνηση.

Τι άλλαξε σ΄ αυτές τις ώρες που μεσολάβησαν και ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και πορεία; Πολλοί αποδίδουν την αλλαγή πλεύσης σε επαφές που είχε με πολύ στενού τους συνεργάτες αλλά και με τα δυό του αδέλφια,το Νίκο και τον Ανδρέα. Όλα αυτά όμως μικρή σημασία έχουν .

Το βασικό μας πρόβλημα,δηλαδή η σωτηρία της χώρας παραμένει χωρίς καμία προοπτική λύσης.

Ιδού πως τα “γύρισε” ο πρωθυπουργός:

"Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. 

   

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση. 

   

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. 

    Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων. 

   

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. 

   

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

   

Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. 

   

Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό. 

   

Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

   

Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. 

    Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα.

   

Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης.

   

Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

   


Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, 

    για τους πολίτες, για αξίες.

   

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. 

   

Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό.

    Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

    Είναι ώρα ευθύνης".
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ