Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά είναι καλή ή κακή η εξαίρεση των στρατιωτικών από το Ενιαίο Μισθολόγιο;

18.03.2011 | 06:58
Η κατηγορηματική δήλωση Μπεγλίτη ότι οι στρατιωτικοί δεν θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου,δεν προκάλεσε την αναμενόμενη ανακούφιση. Μπορεί αρχικά οι στρατιωτικοί να είχαν αντιμετωπίσει αρνητικά την προοπτική ένταξής τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο,περισσότερο γιατί δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα προέβλεπε.

Ωστόσο όσο περισσότερες πληροφορίες διέρρεαν τόσο το κλίμα άλλαζε και τελικά υπάρχει μία σημαντική μερίδα στρατιωτικών που υποστηρίζει ότι η εξαίρεσή τους από το μισθολόγιο ενδέχεται να αποδειχτεί αρνητική εξέλιξη.

Κι αυτό γιατί οι στρατιωτικοί θα εξακολουθήσουν να "ελπίζουν" στα επιδόματα ή μάλλον να είναι έρμαια αυτών. Επιδόματα που όπως απέδειξε και η πολύ πρόσφατη ιστορία κόβονται ανά πάσα στιγμή.

Είναι δεδομένη η θέση που εκφράζει και ο ΣΥΣΜΕΔ, ότι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία ,ισότιμα με τους άλλους εργαζόμενους,όχι μόνο στις υποχρεώσεις,αλλά στα δικαιώματα και φυσικά στις αποδοχές.

Αντιθέτως,ειδικά η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ,έχει σταθερά επιλέξει να διαχωρίσει πλήρως τους στρατιωτικούς από τους υπόλοιπους δημοσίους υπάλλήλους ,χρησιμοποιώντας τους πολύ συχνά και ως "αρνητικό παράδειγμα" προς τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Η προσπάθεια που έγινε τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, να παρουσιαστούν οι ένστολοι περίπου ως οι απόλυτοι προνομιούχοι του δημοσίου, ήταν ανεπανάληπτη. Ακόμη και σήμερα που οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τις πιο δραματικές περικοπές αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο, η προσπάθεια να συντηρηθεί ο μύθος των "προνομιούχων",συνεχίζεται αν και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ