Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tεράστια πρόκληση της Άγκυρας. Καθορίζει την υφαλοκρηπίδα με το "ψευδοκράτος"!

15.09.2011 | 15:33
 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

    Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου, η Άγκυρα κάνει αντίποινα στην Κύπρο  για καθορισμό υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και τα "ψευδοκράτος".

     Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση «ανάμεσα στους τεχνοκράτες της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»(TΔΒΚ).

  Στην γραπτή ανακοίνωση η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα πως « στη σύσκεψη συμφωνήθηκε πως σε περίπτωση η ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκινήσει τις έρευνες της στο νότο τότε να γίνει μια συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και την “TΔΒΚ”»!

Η Άγκυρα θέλει να αγνοήσει πως στη  Βόρεια Κύπρο  υπάρχει στρατιωτική κατοχή και  το «ψευδοκράτος» δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα στον κόσμο.

Πάντως το επόμενο βήμα που ενδέχεται να κάνει η Τουρκία είναι ο καθορισμός ΑΟΖ, με το «ψευδοκράτος» δημιουργώντας εμπόδια στο Ισραήλ και την Κύπρο. Βέβαια αυτές οι κινήσεις δεν έχουν καμία σχέση μετ τη διεθνή νομιμότητα.

     Η απόφαση πραγματοποιήθηκε άμεσα με την παρότρυνση της Άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν τεχνοκράτες από το Υπουργείο Εξωτερικών,   διευθυντές από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου και τη γενική γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. Γεγονός που δείχνει πως οι γείτονες μας θέλουν να τραβήξουν το σχοινί.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ