Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

Τέσσερις και όχι τρείς είναι οι "ύποπτες" ομάδες για τα στημένα

12.11.2010 | 09:01
Η Γ.Γ.Α. αποκάλυψε πως είναι τέσσερις και όχι τρεις οι ομάδες που εμπλέκονται στα τρία ύποπτα παιχνίδια της Superleague και επισήμανε ότι τα σχετικά έγγραφα διαβιβάστηκαν ήδη σε Εισαγγελία και ΣΔΟΕ. Ανακοίνωση και από την ΕΠΟ.
39 τα ύποπτα ματς

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εξεδόθη την Πέμπτη η ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία δίνονται και περαιτέρω στοιχεία για τις ομάδες που εμπλέκονται:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των Ελληνικών Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων, οι οποίοι διεξήχθησαν το 2010 και που φέρονται με διάφορους βαθμούς υπόνοιας, ως προσυνεννοημένοι. Τα παραπάνω έγγραφα παραδόθηκαν στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Με την ως άνω αναφορά, ζητήθηκε η ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί.

Τα έγγραφα της UEFA αφορούν 4 ομάδες, οι οποίες κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 αγωνίζονταν στη Super League, 8 ομάδες που αγωνιζόντουσαν στην Β’ Εθνική Κατηγορία και 1 ομάδα που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία».

Παράλληλα, με ανακοίνωση της η ΕΠΟ, αποφεύγει να απαντήσει αν ο φάκελος ήρθε τώρα από την ΟΥΕΦΑ, ή έχει σταλεί εδώ και 5 μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η θέση της ΕΠΟ για τα ύποπτα παιχνίδια είναι σαφής και καθαρή: όλα στο φως και όποιος ευθύνεται να πληρώσει. Από κει και πέρα, κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη.

Όσοι διατυπώνουν διάφορες αιτιάσεις για την ανάγκη προώθησης των στοιχείων στην αθλητική δικαιοσύνη, δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη σήμερα δεν έχει τους μηχανισμούς για να διερευνήσει τέτοιες υποθέσεις σε βάθος, με αποτέλεσμα είτε την ατιμωρησία είτε καταδικαστικές αποφάσεις στηριγμένες σε ενδείξεις. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο μόνος δρόμος προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες για τους ύποπτους αγώνες ήταν αυτό της τακτικής δικαιοσύνης, όπως και έγινε, καθώς όλα τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άνοιξε πρώτος τον κύκλο των καταθέσεων στη δικαιοσύνη, δηλώνοντας τη βούληση της Ομοσπονδίας να διευκολύνει τη διαδικασία. Και πράγματι βασική μέριμνα της ΕΠΟ είναι η έρευνα να διευκολυνθεί σε όλα τα στάδιά της, έτσι ώστε να υπάρξει σαφής και ακλόνητη τεκμηρίωση των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Παράλληλα η ΕΠΟ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής/Επιτροπής με την συμμετοχή της πολιτείας, η οποία θα εποπτεύει τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου είναι η κορυφαία προτεραιότητα της ΕΠΟ. Για το λόγο αυτό όλες οι αποφάσεις της επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι αποφάσεις ουσίας και όχι εντυπώσεων, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι όποιος επιχειρεί παιχνίδια στην πλάτη του ποδοσφαίρου θα βρίσκει την ΕΠΟ απέναντι».

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ