Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερις οι νεκροί από τα επεισόδια στην Αλβανία.

06.02.2011 | 01:06
Αλβανός αντικυβερνητικός διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του, πριν από 15 ημέρες, ενώ διαδήλωνε, απεβίωσε σήμερα σε ένα νοσοκομείο, στην Τουρκία, ανεβάζοντας στους τέσσερις, συνολικά, τους νεκρούς στις τάξεις της αντιπολίτευσης που διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης Μπερίσα, σύμφωνα με δήλωση ενός δικηγόρου του χώρου της αντιπολίτευσης, Τζιοβαλίν Καντέλι.

   

Ο αποβιώσας είναι ο 36χρονος Αλεκς Νίκα, που παρέμεινε σε κώμα μετά από το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του. Δεν πρόλαβε να εγχειριστεί στο τουρκικό νοσοκομείο, όπως διευκρινίστηκε από τον ίδιο δικηγόρο.

     

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντρ Αρβίζου, "εξέφρασε ανησυχία γιά το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ της κυβέρνησης της Γενικής Εισαγγελίας και της Προεδρίας", σύμφωνα με την αλβανόφωνη εκπομπή της "Φωνής της Αμερικής", σήμερα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι "με τον καιρό τα παρόντα προβλήματα θα εξομαλυνθούν, με τρόπο δημοκρατικό", ενώ δεν συμφώνησε με την άποψη, ότι "η Αλβανία έχει αποτύχει ως κράτος". 

   

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι η Ουάσινγκτον προσφέρει την τεχνογνωσία της, γιά να διαλευκανθούν πρόσφατα περιστατικά βίας, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί με θεσμούς σε διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση Μπερίσα, όπως είναι η Προεδρία κι η Γενική Εισαγγελία. Η τελευταία, έχει εκδώσει έξι εντάλματα σύλληψης κατά μελών της αστυνομίας, γιά τα πρόσφατα κρούσματα βίας κατά την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων, τα οποία όμως εντάλματα παραμένουν ανεκτέλεστα, έως και σήμερα.

   

Ας σημειωθεί ότι το θέμα των θανάτων διαδηλωτών κατά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μάλιστα αυτήν της 21ης Ιανουαρίου έχει ήδη αναλάβει να εξετάσει, γιά να εκδώσει εν συνεχεία το πόρισμά της, μία επιτροπή από συμπολιτευόμενους βουλευτές. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ