Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Παπανδρέου

16.11.2011 | 08:15
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου.

   

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

   

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

   

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στην συγκρότηση της υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέας ελληνικής κυβέρνησης.

   

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

   

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη.

    Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γ. Παπανδρέου: «Εϊμαστε σε πόλεμο». Τι είπε για Σκόπια και ελληνοτουρκικά

Λάβρος Π.Καμμένος κατά πρωθυπουργού,Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ