Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Εξ Ανατολών

Τηλέφωνο που δεν μπορεί να υποκλαπεί!

13.10.2010 | 12:14
H στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας ASELSAN, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να παράγει ειδικό κινητό τηλέφωνο, όπου καμία συνομιλία που γίνεται με αυτή τη συσκευή, δεν μπορεί να υποκλαπεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κινητό τηλέφωνο της ASELSAN, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ,χρησιμοποιώντας το δίκτυο GSM, δημιουργεί ειδικές συχνότητες με διάφορους κωδικούς, που δεν είναι δυνατόν να υποκλαπούν.
Οι ειδικές αυτές συσκευές κινητών τηλεφώνων, θα διατεθούν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιούλ, στον τούρκο πρωθπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , στον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ , στον διευθυντή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και σε υπουργούς της κυβέρνησης.
Στην Τουρκία πριν από ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και παρακρατικές οργανώσεις, υπέκλεπταν τις συνομιλίες ακόμη και αξιωματικών του τουρκικού στρατού. Γι’ αυτό από τότε όλη η ηγεσία της Τουρκίας πραγματοποιεί τις συνομιλίες του με ειδικό σταθερό τηλέφωνο, που έχει κατασκευάσει η τουρκική ΤUBITAK. Tώρα όλοι θα μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα, χωρία να έχουν τον φόβο ότι κάποιος τους ακούει, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ASELSAN.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ