Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπαν Βενιζέλος-Κόκκαλης στο ραντεβού στο ΥΕΘΑ.

19.04.2011 | 06:22
Η συνάντηση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο,χθες βράδυ στο ΥΕΘΑ,προκάλεσε αίσθηση και οι φήμες για το τι συζητήθηκε έδιναν και έπαιρναν για πολύ ώρα ,πριν ο κ.Βενιζελος αποφασίσει να βγάλει μία ανακοίνωση,η οποία όμως με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ελάχιστους έπεισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΥΕΘΑ Βενιζέλος και Κόκκαλης συζήτησαν  θέματα σχετικά με την αμυντική βιομηχανία.

Ο κ. Κόκκαλης εξέθεσε τις απόψεις του γύρω από το νομοσχέδιο "Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Υπηρεσιών και Προμηθειών στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας" που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την κοινοτική οδηγία 2009/81/ΕΚ-Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Όμως σύμφωνα με άλλες πηγές ο κ.Κόκκαλης έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη τύχη του προγράμματος προμήθειας 450 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης από τη Ρωσία,των BMP-3,πρόγραμμα το οποίο έχει ενδιαφέρον για την INTRACOM. Το θέμα είχε συζητήσει ο κ.Κόκκαλης προ 15ημέρου και με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη. Και στις δύο συναντήσεις έγινε σαφές ότι πλέον η υλοποίηση αυτού του προγράμματος,κόστους 1,7 δις είναι αδύνατη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ