Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη για τα οικονομικά στο ΥΕΘΑ.Τα μισθολογικά των στρατιωτικών και η τρόϊκα

01.07.2012 | 00:01


Το χαμόγελο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα “έσβησε” γρήγορα στο ΥΕΘΑ.Μετά την υποδοχή και τις φωτογραφίες με τον θυρεό του ΥΕΘΑ που του έδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος άρχισε η ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία περί οικονομικών. Και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατάλαβε ότι το “ταμείο είναι -πολύ- μείον”.

Οι αριθμοί και τα στοιχεία που του παρουσίασαν δεν άφηναν αμφιβολία:οι ΕΔ λειτουργούν στο “κόκκινο” με “πατέντες”. Δεν ήταν μυστικό. Ακόμη και ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος αποχωρόντας από τη θέση του είπε δημόσια ότι “χρειαζόμαστε όχι νέους εξοπλσιμούς,αλλά καύσιμα και πυρομαχικά”.

Κι όχι μόνο δεν βρήκε “χώρο” για να ζητήσει ο Σταϊκούρας,αλλά του τέθηκε και το ζήτημα των στρατιωτικών νοσοκομείων τα οποία εμφανίζονται να χρωστάνε -αφού βέβαια και σ΄ αυτά χρωστάνε- και δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση που είχε γίνει για τα “πολιτικά” νοσοκομεία.

Συζήτηση για τα δύσκολα ,λένε ότι δεν έγινε.Ποια είναι αυτά; Τα μισθολογικά των στρατιωτικών.Γιατί αυτά είναι που “καίνε”. Οι πληροφορίες λένε ότι η σύσκεψη περιορίστηκε στην ενημέρωση του Σταϊκούρα για τους προϋπολογισμούς του ΥΕΘΑ.

Τα μισθολογικά φαίνεται ότι θα συζητηθούν πρώτα με την τρόϊκα.Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook