Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη για τα οικονομικά στο ΥΕΘΑ.Τα μισθολογικά των στρατιωτικών και η τρόϊκα

01.07.2012 | 00:01


Το χαμόγελο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα “έσβησε” γρήγορα στο ΥΕΘΑ.Μετά την υποδοχή και τις φωτογραφίες με τον θυρεό του ΥΕΘΑ που του έδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος άρχισε η ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία περί οικονομικών. Και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατάλαβε ότι το “ταμείο είναι -πολύ- μείον”.

Οι αριθμοί και τα στοιχεία που του παρουσίασαν δεν άφηναν αμφιβολία:οι ΕΔ λειτουργούν στο “κόκκινο” με “πατέντες”. Δεν ήταν μυστικό. Ακόμη και ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος αποχωρόντας από τη θέση του είπε δημόσια ότι “χρειαζόμαστε όχι νέους εξοπλσιμούς,αλλά καύσιμα και πυρομαχικά”.

Κι όχι μόνο δεν βρήκε “χώρο” για να ζητήσει ο Σταϊκούρας,αλλά του τέθηκε και το ζήτημα των στρατιωτικών νοσοκομείων τα οποία εμφανίζονται να χρωστάνε -αφού βέβαια και σ΄ αυτά χρωστάνε- και δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση που είχε γίνει για τα “πολιτικά” νοσοκομεία.

Συζήτηση για τα δύσκολα ,λένε ότι δεν έγινε.Ποια είναι αυτά; Τα μισθολογικά των στρατιωτικών.Γιατί αυτά είναι που “καίνε”. Οι πληροφορίες λένε ότι η σύσκεψη περιορίστηκε στην ενημέρωση του Σταϊκούρα για τους προϋπολογισμούς του ΥΕΘΑ.

Τα μισθολογικά φαίνεται ότι θα συζητηθούν πρώτα με την τρόϊκα.Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ