Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι γίνεται με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

05.05.2011 | 06:28
Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 13054/15-03-11) που κατατέθηκε από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές, Βασίλη Οικονόμου και Γιάννη Δημαρά, αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την διάσωση των ναυπηγείων της Ελευσίνας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ Ευάγγελος Βενιζέλος,  απάντησε ότι «το ΥΠΕΘΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην διατήρηση της ελληνικής ναυπηγικής υποδομής, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο αυτό κατέβαλε και καταβάλλει προσπάθειες για την υποστήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά η διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΥΠΕΘΑ.

"Η βιομηχανική όμως πολιτική στην οποία εντάσσεται και η πολιτική για την ναυπηγική βιομηχανία δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΘΑ αλλά του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής πολιτικής στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών",υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές.

"Η ιδιότητα του ΥΠΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού είναι αυτή του πιστωτή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ναυπήγησης πυραυλακάτων για το οποίο έχουν καταβληθεί ήδη σημαντικά ποσά, χωρίς να έχουν παραληφθεί οι τρεις τελευταίες πυραυλάκατοι. Άρα το ΥΠΕΘΑ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομαλή πορεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία συνδυάζεται και με τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για νέα προγράμματα διακρατικού χαρακτήρα με κύριο αυτό που αφορά τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Κατά τα λοιπά αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία»,λένε οι κ.Δημαράς-Οικονόμου.

"Δυστυχώς οι καλές προθέσεις και το ενδιαφέρον που πιστεύουμε πραγματικά ότι δείχνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αρκεί, αφού άλλωστε όπως δηλώνει και ο Υπουργός η υποστήριξη των Ναυπηγείων συνδυάζεται με τις διαπραγματεύσεις για νέα προγράμματα διακρατικού χαρακτήρα με κύριο αυτό που αφορά τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Πρόσφατη άλλωστε είναι η δέσμευση του Υπουργείου για δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών στα πλαίσια της συνεισφοράς και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις περικοπές δαπανών που απαιτούν η τρόικα και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο",καταλήγουνοι δύο βουλευτές.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ