Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι γίνεται με το πετρέλαιο από Ιράν για Ελλάδα;Κλείνουν οι στρόφιγγες;

27.02.2012 | 00:39
Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με 500.000 βαρέλια πετρελαίου, σε αντίποινα για κυρώσεις (εμπάργκο) που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή του.

   

"Τα πετρελαιοφόρα που είχαν έλθει για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήρια της Ελλάδας, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν με άδεια χέρια γιατί το Ιράν αρνήθηκε να τα δώσει", τόνισε το Fars.

   

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πετρελαιοφόρα "είχαν προορισμό το ελληνικό διυλιστήριο Hellenic".

   

Αξιωματούχοι του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν δεν ήσαν σε θέση να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

   

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία "Ελληνικά Πετρέλαια", ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες. 

   

Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

   

Σε δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Άγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ