Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι κοινό έχουν ο Γκάλης, η Μ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς

14.06.2012 | 11:20

Πριν από 25 χρόνια, το 1987 υπήρχαν χώρες όπως η ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Σοβιετική Ενωση, οι παίκτες του μπάσκετ φορούσαν στενά σορτσάκια και η Ελλάδα σε λίγες ώρες από τώρα σήκωνε το ευρωπαϊκό με τις βολές του Καμπούρη με 101-103.

Eίχε προηγηθεί η αναμέτρηση στον ημιτελικό με την Γιουγκοσλαβία όπου έγινε το πρώτο θαύμα και φύγαμε νικητές με 81-77.

Τότε ήταν στο απόγειό της δόξας του ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μόλις 36 ετών...

Εκείνο το βράδυ τραβήχτηκε μια φωτογραφία που θα μείνει στην ιστορία. Οι παίκτες της εθνικής μας δέχονταν συγχαρητήρια στα αποδυτήρια και δυο επιφανείς πολίτες πήγαν για τα συγχαρίκια. Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη 10 χρόνια βουλευτής στην Μεσσηνία με τη ΝΔ και η Μαργαρίτα Παπανδρέου σύζυγος του πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Πως ένας απλός βουλευτής φωτογραφήθηκε με την Πρώτη Κυρία της Ελλάδας

Μάλλον η εξήγηση είναι απλή:

 

Ο Αντώνης και ο Γιώργος ήταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι και μάλιστα για περίπου τρία χρόνια κάνανε κολλητή παρέα. Τους ένωναν οι αγώνες κστά της χούντας. Κοινό σημείο είναι όμως και το γεγονός ότι προέρχονται και οι δύο από πολιτικές δυναστείες.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να γίνει γιατρός. Έπειτα από μια διάλεξη του John Kenneth Galbraith, εντυπωσιάστηκε τόσο, που στράφηκε στα οικονομικά, από όπου και αποφοίτησε το 1974.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Αμχερστ για να γίνει μαθηματικός αφού είχε ικανότητες μικρού Ευκλείδη στην τριγωνομετρία. Ωστόσο αποφοίτησε στην κοινωνιολογία το 1975.   

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ