Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι "μαγειρεύει" στο ΥΕΘΑ ο Μπεγλίτης.

10.08.2011 | 17:20
Στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο ΥΕΘΑ “έταξε” στους πιλότους ότι ια εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ,τη προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Μια εισήγηση δεν κοστίζει τίποτα,τουλάχιστον άμεσα και κανείς δεν ξέρει αν θα υλοποιηθεί και πότε.

Χθες ανακοίνωσε ότι όλο το προσωπικό των ΕΔ θα πάρει επιπλέον πέντε ημέρες άδεια μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου. Μία παροχή χωρίς κόστος.

Όπως πληροφορούμαστε έχει δώσει σαφείς εντολές στο επιτελείο του να βρεθεί τρόπος ώστε πάση θυσία να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο άυξησης της στρατιωτικής και παράλληλα ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα με τα οποία πιστεύει ότι θα είναι δικαιότερη για όλους.

Τι “μαγειρεύει” ο Μπεγλίτης στο ΥΕΘΑ;

Ο Κορίνθιος επί 20 μήνες καταπιέστηκε ιδιαίτερα από τη συνεργασία του με τον πληθωρικό Ε.Βενιζέλο. Μπορεί ποτέ να μην συγκρούστηκαν ή τέλος πάντων αν έγινε κάποια αψιμαχία,αυτή δεν βγήκε έξω από το γραφείο,αυτό όμως οφείλεται στο γεγονός ότι ο Μπεγλίτης δεν επέμενε στις διαφωνίες που είχε. Διαφωνίες που είχαν να κάνουν με την καθυστέρηση υλοποίησης σχεδιασμών και αποφάσεων που “κολλούσαν” τελικά στο υπουργικό γραφείο.

Επιπλέον και οι δυο τους εισέπραξαν τεράστιο κόστος από τις περικοπές που έκαναν στους στρατιωτικούς. Περικοπές απίστευτες,απρόσμενες και άδικες. Ο Μπεγλίτης έχοντας και το σύνδρομο του εκπροσώπου ,υπεραπίστηκε πολλές φορές δημόσια τη κυβερνητική πολιτική χωρίς ίσως να έχει καταλάβει το τεράστιο κόστος.

Τώρα φαίνεται ότι το έχει μετρήσει και προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα. Κι επειδή λεφτά δεν έχει να δώσει , προσπαθεί με ανακοινώσεις και μέτρα,όπως αυτό της πενθήμερης επιπλέον άδειας να κερδίσει προσωπικούς πολιτικούς πόντους. Δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο. Κι αυτό γιατί …ο Αρμαγεδών που έζησαν οι στρατιωτικοί τους τελευταίους μήνες έχει αφήσει τις τσέπες άδειες κι αυτές δεν γεμίζουν μόνο με άδειες. Όσες μέρες κι αν δοθούν από τον υπουργό.

Όσο για την ουσία των προβλημάτων; Θα προχωρήσει σε βαθειές τομές όπως πίστευε ως αναπληρωτής ΥΕΘΑ, ή θα ακολουθήσει τη πολιτική του “βάζω όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί”; Οι δισταγμοί του έχουν να κάνουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα αστάθειας και περιγράφονται στον προβληματισμό που εξέφραζε συνεργάτης του,τις πρώτες ημέρες της υπουργίας του: “Να ξεκινήσουμε αναδιοργάνωση σε βάθος ή δεν θα προλάβουμε να την ολοκληρώσουμε γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει σ΄ ένα μήνα;”

Προς το παρόν ο Μπεγλίτης έχει ζητήσει μέχρι τις 30 Αυγούστου τις εισηγήσεις όλων των Γενικών Επιτελείων για την αναδιοργάνωση και τη νέα δομή δυνάμεων. Από το πόσο γρήγορα θα “τρέξει” αυτό το θέμα θα φανούν και οι προθέσεις του για τι θα κάνει στο ΥΕΘΑ:διαχείριση ή προσπάθεια να παράξει κάποιο έργο;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ