Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Τι να μας φοβίσουν τα τανκς,όταν υπάρχει ...το μεσοπρόθεσμο κ.Πάγκαλε.

28.06.2011 | 13:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η εμμονή μιας συγκεκριμένης γενιάς πολιτικών με τη Χούντα,την αντίσταση σ΄ αυτή και ...τα τανκς, είναι απερίγραπτη! Σ΄ αυτή τη γενιά ανήκει χωρίς αμφιβολία και ο κ.Πάγκαλος ,ο οποίος εξέφρασε το φόβο ότι τα τανκς θα πάνε να προστατεύσουν τράπεζες σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και επιστρέψουμε στη δραχμή! Αυτά είναι πια ιστορία αυτής της χώρας,που πρέπει να τη γνωρίζουμε ,να τη σεβόμαστε και να την ερμηνεύουμε. Όχι να την αναμασούμε και να την χρησιμοποιούμε "δια πάσαν νόσον"....

Η παράνοια μιας αρκετά μεγάλης μερίδας πολιτικών μας  κάθε φορά που στριμώχνονται να θυμούνται ότι ανήκουν στην γενιά του Πολυτεχνείου και να βλέπουν παντού τανκς ,είναι αντικείμενο ψυχιατρικής διερεύνησης.

Ίσως επειδή δεν τα είδαν πραγματικά εκείνες τις μαύρες μέρες στους δρόμους της Αθήνας,δεν τα αντιμετώπισαν όπως εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί .Γιατί όσοι βρέθηκαν απέναντί τους είναι βέβαιο ότι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται στα τανκς.

Η φαρσοκωμωδία της νεκρανάστασης φαντασμάτων του παρελθόντος,παίζεται κοντά ένα μήνα τώρα ,από τότε που γερμανικά κυρίως ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες για αναφορά της CIA στην οποία αναφερόταν το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα!

Από τότε οι πολιτικοί της γενιάς του Πολυτεχνείου -όχι απαραίτητα των γεγονότων του Πολυτεχνείου- όλο και το επαναφέρουν το θέμα χωρίς να λογαριάζουν πόσο αστείοι ακούγονται σ΄ όλους εμάς που -τι να κάνουμε- δεν είμαστε της γενιάς του Πολυτεχνείου,αλλά σίγουρα το σεβόμαστε πολύ περισσότερο από πολλούς που δηλώνουν ότι την εκπροσωπούν.

Ο κ.Πάγκαλος ίσως θα πρέπει να ενημερωθεί λίγο για το στράτευμα,το οποίο κατά καιρούς έχει βάναυσα κατηγορήσει και τις περισσότερες φορές αδικήσει. Δεν υπάρχουν επίδοξοι δικτατορίσκοι στο στράτευμα πλην ανούσιων και ανίσχυρων γραφικών εξαιρέσεων που όμως συναντάμε σ΄ όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αν ο κ.Πάγκαλος εννοεί ότι οι ΕΔ θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους για να προστατεύσουν τις τράπεζες ,ας κρατήσει και μία επιφύλαξη. Ή ακόμη καλύτερα ας μιλήσει με τους συναδέλφους του από τη ΝΔ. Τον κ.Παυλόπουλο ,τον κ.Μεϊμαράκη και τη κα.Μπακογιάννη. Θα του πουν ότι το βράδυ της δολοφονίας Γρηγορόπουλου “κάποιος” έριξε την ιδέα να βγει ο στρατός στο Σύνταγμα. Και εισέπραξε ένα τεράστιο όχι από τη τότε στρατιωτική ηγεσία. Συνεπώς ας μην μιλάει τόσο εύκολα για τανκς στους δρόμους.Δεν φοβόμαστε...

Τι να μας φοβίσουν τα τανκς ,όταν έρχεται ολόκληρο μεσοπρόθεσμο;

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ