Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπει ο «κώδικας τιμής» των Ευέλπιδων

28.11.2011 | 00:54
Επειδή πολλά ακούστηκαν, ακόμη περισσότερα σχολιάστηκαν και καθένας προσπάθησε να δώσει τη δική του εκδοχή ή να υποβαθμίσει το περιστατικό στη ΣΣΕ, ιδού τι ακριβώς προβλέπει ο «Κώδικας Τιμής» της σχολής:

Ο Κώδικας Τιμής Ευελπίδων υπάρχει εδώ και πολλές γενιές αξιωματικών, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά ευελπίδων και περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιταγές. Δεν εξαντλεί όλα όσα πρέπει να κάνει ή να έχει στο μυαλό του ο εύελπις, αλλά θέτει το ελάχιστο όριο, κάτω από το οποίο εάν κάποιος υπολείπεται δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται εύελπις.

    Ο εύελπις λοιπόν δεν κλέβει, δεν ψεύδεται, δεν εξαπατά, δεν συκοφαντεί, δεν κολακεύει. Τέλος, δεν ανέχεται στο περιβάλλον του ανθρώπους που κάνουν ένα από τα παραπάνω.

    Η πιστή τήρηση του κώδικα δημιουργεί συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη της ομάδας, όπως και η ομάδα είναι σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη της Μονάδας, που αποτελεί τη βάση του Στρατού.

    Ο εύελπις δεν παραβιάζει τον όρκο του, για πίστη στη Πατρίδα, για υπακοή στο Σύνταγμα, στους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους, για αφοσίωση στο καθήκον.

    Η τιμή και οι λοιπές στρατιωτικές αρετές, μέσω της στρατιωτικής αγωγής και της γνώσεως, διαμορφώνουν την ηγετική προσωπικότητα του ευέλπιδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκρίνια στο ΛΑΟΣ για το θέμα του Εύελπι.Τι ανακοίνωση έβγαλε

Τετ α τετ Ταξίαρχου πατέρα-Εύελπι γιου στη Σχολή


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ