Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι πυρομαχικά περιείχαν τα κιβώτια στη Κύπρο. Όλα τα έγγραφα!

05.08.2011 | 00:41
Το Sigmalive εξασφάλισε  απόρρητο έγγραφο με την αναλυτική καταγραφή του περιεχομένου των εμπορευματοκιβωτίων όπως ετοιμάστηκε από τον Συνταγματάρχη Γεωργιάδη Γεώργιο για λογαριασμό του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα 51 από τα 98 εμπορευματοκιβώτια χαρακτηριζόταν ως «Επικίνδυνο φορτίο κλάσεως 1.3 και 1.3C1 αφού περιείχαν «μεταλλικές κονσέρβες με κόκκους μαύρης πυρίτιδας» και  «μονοδιάτρητη πυρίτιδα τύπου SF3-23/1-37».  Επίσης καταγράφονται 33 κιβώτια που χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνο φορτίο κλάσης 1» αφού περιείχαν 132 ξυλοκιβώτια βάρους 45 κιλών έκαστο, εντός των οποίων υπήρχε 1 μεταλλική κονσέρβα με στρογγυλό πώμα εντός της οποίας υπήρχε Μονοδιάτρητη πυρίτιδα που προορίζεται για χρήση σε προωθητικό βλήματος 125mm.

Τα υπόλοιπα κιβώτια χαρακτηρίζονται ως γενικό φορτίο αφού περιέχουν βαρέλια με κάλυκες, ανταλλακτικά καθώς επίσης και τους γνωστούς μπρούτζινους δίσκους με διάμετρο πέντε εκατοστών που είδαμε να διασκορπίζονται σε όλη τη γύρω περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη.
Το έγγραφο αυτό κατατέθηκε στην Επιτροπή Άμυνας από τον ίδιο τον Συνταγματάρχη Γεωργιάδη στη συνεδρία της 22ας Ιουλίου. Δείτε πιο κάτω την λεπτομερή καταγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ