Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tι συμφώνησε για τους S-300 στη Μόσχα ο Α/ΓΕΑ.

14.07.2011 | 02:03
Οι S-300 και η ενεργοποίησή τους ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζας στις επαφές του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας κ. Μιχαήλ Δημήτριεφ, τον ομόλογό του Αντιπτέραρχο Αλεξάντερ Νικολάγιεβιτζ Ζέλιν, τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού Στρατηγό Βάλερι Βασίλιεβιτς Γεράσιμοφ και τον πρόεδρο της Rosoboronexport κ. Ανατόλι Ισαϊκίν.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και ιδιαίτερα το θέμα του οπλικού συστήματος S-300. Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα αποσταλεί επιστολή προς την εταιρία Rosoboronexport με σκοπό την αποστολή τεχνικών της εταιρίας στην Ελλάδα για επιτόπου αξιολόγηση της κατάστασης του συστήματος και την εκτίμηση του κόστους συντήρησης και αποκατάστασης.Κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν,χωρίς όμως να προχωρήσει τίποτα ουσιαστικό ως προς το θέμα της ενργοποίησης των S-300.

Η ΠΑ μπορεί να θέλει ,αλλά κακά τα ψέμματα η απόφαση γι΄ αυτή την υπόθεση είναι πρώτα απ΄ όλα πολιτική . Και βούληση σ΄αυτό το επίπεδο για ενεργοποίηση των S-300,δεν φαίνεται να υπάρχει.
Επιπλέον παρουσιάστηκε από του Ρώσους το εκπαιδευτικό αεροσκάφος επιχειρησιακής εκπαίδευσης ΥΑΚ-130.Καθένας με το πόνο του... 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ