Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 2014 οι Αμερικανοί φεύγουν από το Αφγανιστάν

17.03.2012 | 08:19
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Αφγανός ομόλογός του Χαμίντ Καρζάι επαναβεβαίωσαν, τον "στόχο" να αποχωρήσουν τα διεθνή στρατεύματα από την ασιατική χώρα στο τέλος του 2014, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

 Τη Πέμπτη ο Αφγανός πρόεδρος εξέδωσε μονομερώς μια γραπτή ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαίωσε ότι μέσα στο ερχόμενο έτος (2013) οι αφγανικές δυνάμεις ασφάλειας "θα αναλάβουν τα καθήκοντα της νατοϊκής δύναμης Isaf".Στη διάρκεια της ίδιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στον πρόεδρο Καρζάι ότι "προσβλέπει στη συμμετοχή του" στη σύνοδο αυτήν.

"Στην ημερήσια διάταξή της, ασφαλώς περιλαμβάνεται η στρατιωτική κατάσταση στο Αφγανιστάν", ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο στην Ουάσινγκτον.

Στην Καμπούλ υποδεχόμενος τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα ο πρόεδρος Καρζάι τόνισε δημόσια προ ημερών: "τώρα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πλήρως την ασφάλεια. Προτιμούμε η διαδικασία αυτή να ολοληρωθεί το '13, και όχι το '14".Είχε μεσολαβήσει η σφαγή από Αμερικανό στρατιώτη 16 αμάχων, που κατοικούσαν κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή της Κανταχάρ.

Οι πρόεδροι Ομπάμα και Καρζάι συμφώνησαν στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τους "να ανταλλάξουν απόψεις, περισσότερο σε βάθος, όσον αφορά την ανησυχία για το φονικό περιστατικό, που έχει ο Αφγανός πρόεδρος"(...), "ειδικά ως προς την μόνιμη παραμονή στο μέλλον Αμερικανών στρατιωτών κοντά σε αφγανικά χωριά", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ