Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΚΟΕΜΣ διαλύεται και το ΜΤΣ...δεν σχολιάζει!

05.01.2011 | 04:40
Ο ΣΥΣΜΕΔ, ρώτησε το ΜΤΣ αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί χρησιμοποίησης των αποθεματικών του ΕΚΟΕΜΣ στην επιχείρηση "σωτηρίας" του,αλλά εκείνο απάντησε με μία λιτή μεν αλλά καθόλου διαφωτιστική ανακοίνωση στην οποία έλεγε:
*Το ΜΤΣ δεν δύναται να απαντήσει στα ερωτήματά σας.
*Το ΜΤΣ δεν σχολιάζει δημοσιεύματα.

Τα δημοσίευματα έχουν ...προκύψει εδώ και δύο μήνες! Το ΜΤΣ,χρειάστηκε τόσο για να δώσει την απάντηση δεν ξέρω ,δεν απαντώ.Για να μην τους αδικούμε βέβαια είχαν μία ακόμη φράση σύμφωνα με την οποία "το ΜΤΣ δεν έχει την πρόθεση ανάληψης πόρων από το ΜΤΣ. Πρόθεση όχι,ανάγκη όμως μάλλον έχει.
Τι έχει συμβεί με το ΕΚΟΕΜΣ;

Πρόκειται για ένα ταμείο το οποίο είχαν δημιουργήσει από το 1996 οι αξιωματικοί του Στρατού, βλέποντας το... κακό να έρχεται!

Ο ΕΚΟΕΜΣ είναι ένα υγιές ταμείο στο οποίο οι αξιωματικοί του στρατού δίνουν περίπου 20 ευρώ το μήνα. Ιδρύθηκε με τη λογική να ενισχυθούν οικονομικά οι μερισματούχοι του ΜΤΣ που προέρχονται αποκλειστικά από το Στρατό Ξηράς. Ο ΕΚΟΕΜΣ καταβάλλει κι αυτός βοήθημα κάθε τρίμηνο (Ιανουάριο - Απρίλιο - Οκτώβριο). Το βοήθημα καταβάλλεται ανάλογα με το βαθμό και το χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ.

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ΕΚΟΕΜΣ αποτελείται από χρηματικά διαθέσιμα του αποθεματικού που βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τρέχοντα χρηματικά διαθέσιμα από καταθέσεις μονάδων και τρίτους στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική Τράπεζα. Διαθέτει επίσης 48.180 μετοχές της ΔΕΗ. Όλα αυτά η κυβέρνηση, το Πεντάγωνο και το υπουργείο Οικονομικών, για την ακρίβεια, ετοιμάζονται, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να τα πάρουν  και να τα ρίξουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

 Το ΕΚΟΕΜΣ χάνει ό,τι έχει και δεν έχει και οι αξιωματικοί αισθάνονται το λιγότερο «ριγμένοι», αφού ουσιαστικά όσα χρήματα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πάνε χαμένα!

 Τέλος το ΒΕΑ (το βοήθημα που δίνουν στα παιδιά με τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους αξιωματικούς σε μηνιαία βάση) δεν μπορεί πλέον να χορηγηθεί! Για το ΒΕΑ οι αξιωματικοί πληρώνουν κάθε μήνα 110 ευρώ. Πρόσφατα μάλιστα άλλαξαν τα όρια ηλικίας, αλλά τελικά και αυτό δεν φτάνει με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα διακοπής του!


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ