Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αμυντική Βιομηχανία

Το F-35 επέλεξε το Ισραήλ

11.10.2010 | 22:56
Σε συνέχεια της απόφασης της Ισραηλινής Κυβέρνησης να επιλέξει το αεροσκάφος F-35 Lighting II της Lockheed Martin [NYSE:LMT], ως το μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, o Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποπτέραρχος εν αποστρατεία, Udi Shani, υπέγραψε την Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για την προμήθεια των αεροσκαφών F-35 στη Νέα Υόρκη. Το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα που θα παραλάβει το F-35 μέσω της διαδικασίας FMS (Foreign Military Sales) της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση της Κυβέρνησης του Ισραήλ να προχωρήσει με την Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. για τα F-35», δήλωσε ο Tom Burbage, Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και Γενικός Διευθυντής του προγράμματος F-35. «Αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην μακρόχρονη σχέση μεταξύ της Lockheed Martin και του Ισραήλ. Το Lighting II θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ, στρατιωτικά και βιομηχανικά».
Το F-35 Lightning II είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, το οποίο συνδυάζει προηγμένες δυνατότητες απόκρυψης (stealth) με την ταχύτητα και την ευελιξία ενός μαχητικού, πλήρη συγχώνευση δεδομένων, δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις, προηγμένο πρόγραμμα υποστήριξης, χαμηλότερο επιχειρησιακό κόστος και κόστος υποστήριξης.
Η Lockheed Martin αναπτύσσει το F-35 με τους κυρίους βιομηχανικούς της συνεργάτες, τις εταιρείες Northrop Grumman και BAE Systems.  Αναπτύσσονται δύο διαφορετικοί, εναλλάξιμοι κινητήρες για το F-35, ο κινητήρας F135 της Pratt & Whitney και ο F136 της Ομάδας Κινητήρων Μαχητικών της GE Rolls-Royce.
Η Lockheed Martin, που εδρεύει στην πόλη Βηθεσδά της πολιτείας του Μέρυλαντ, είναι μια εταιρεία παγκόσμιας ασφάλειας που απασχολεί περί τα 136.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και ασχολείται κυρίως με την έρευνα, την σχεδίαση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ολοκλήρωση και την υποστήριξη συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το έτος 2009.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ