Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ πιέζει τις ΗΠΑ για στρατιωτική κλιμάκωση στο Ιράν, λένε οι Ρώσοι

12.01.2012 | 09:53
Για κίνδυνο «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Ιράν έκανε λόγο ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, υποστηρίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πιέσεις από το Ισραήλ με στόχο την αλλαγή του ιρανικού καθεστώτος.

«Υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη διαμάχη και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθεί το Ισραήλ τους Αμερικανούς», τονισε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Kommersant.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ιράν ως το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα. Θα ήθελαν να μετατρέψουν την Τεχεράνη από εχθρό σε πιστό εταίρο και για το λόγο αυτό να αλλάξουν με καθε μέσο το υπάρχον καθεστώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επέβαλαν οικονομικό εμπάργκο και προσέφεραν τεράστια βοήθεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Ακούμε εδώ και χρόνια πως οι Ιρανοί θα κατασκευάσουν, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, μια ατομική βόμβα, αλλά κανείς δεν έχει ακόμα αποδείξει ότι υπάρχει στρατιωτικό σκέλος στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο Πατρούσεφ.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρθηκε και στη Συρία: «Θέλουν να τιμωρήσουν την Δαμασκό, όχι τόσο για την καταστολή του αντικαθεστωτικού κινήματος, αλλά για την άρνηση της να αποκηρύξει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη», τόνισε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ