Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραηλινό ΠΝ έρχεται στην Ελλάδα για άσκηση με πραγματικά πυρά!

14.07.2012 | 00:20
Iσραηλινά πολεμικά πλοία έρχονται στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν άσκηση βολών με πραγματικά πυρά στο Μυρτώο Πέλαγος. Η άσκηση θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Πεδίο Βολών ''Καράβια'' ( ανατολικά του Λεωνιδίου), αναβαθμίζοντας και στο επίπεδο του Πολεμικού Ναυτίκού την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών που έχει προωθηθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Ήδη έχει εκδοθεί η σχετική ''ΝAVTEX'' για ενημέρωση των ναυτιλομένων και των ιπτάμενων μέσων για τις βολές - ώρες, συντεταγμένες κλπ.Στην άσκηση των βολών  δεν θα συμμετέχουν ελληνικά  πλοία- πρόκειται δηλαδή για αμιγώς ισραηλινή δραστηριότητα. Ωστόσο τις βολές θα παρακολουθεί/ συντονίζει το ραντάρ της Πάρνηθας το οποίο και θα παρεμβαίνει άν υπάρξει ανάγκη σε σχέση με τους αεροναυτιλομένους, κατά πάγια τακτική. Κατα την  πάγια,επίσης τακτική που εφαρμόζουν οι ισραηλινοί δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο αριθμός και ο΄τύπος των πολεμικών σκαφών που θα κάνουν τις βολές με πραγματικά πυρά.

Να θυμίσουμε ότι μόλις χθές επέστρεψε από το Ισραήλ  ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης μετά από επίσημη επίσκεψη και  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχου Ram Rutberg.Ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγο Benjamin Gantz και τον Αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχο Ram Rutberg.Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κυριάκο Λουκάκη και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.

Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα σνεχίσει την πολιτική συνεργασίας με το Ισραήλ :Είναι ενδεικτικό ότι κατά την συζήτηση των  προγραμματικών δηλώσεων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε σχετικά, δίνοντας το στίγμα των ελληνικών θέσεων: «Θεωρούμε: απολύτως σκόπιμο να προχωρήσει η συνεργασία σε αμυντικά θέματα και όχι μόνο, με το κράτος του Ισραήλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει και θα προδώσει τις παραδοσιακά καλές και αρμονικές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, όπου αναδύονται όπως ξέρετε νέα πολιτικά συστήματα και προσβλέπουν στην αποκατάσταση γέφυρας επαφής με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι».-
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ