Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει ότι κι αν προτείνει ο Καντάφι.

18.06.2011 | 06:41
Το ΝΑΤΟ απέρριψε μία πρόταση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για τη διεξαγωγή εκλογών ως ένα κυνικό κόλπο δημόσιων σχέσεων και δεσμεύθηκε να συνεχίσει την αποστολή του μέχρι οι δυνάμεις του Καντάφι να πάψουν να αποτελούν απειλή για τους πολίτες. 

   

Ο γιος του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι μπορούν να διεξαχθούν εκλογές μέχρι το τέλος του χρόνου παρουσία διεθνών παρατηρητών και ότι ο πατέρας του είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί αν χάσει. 

   

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε αυτή τη δήλωση "ένα κυνικό κόλπο δημόσιων σχέσεων". 

   

"Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι έπειτα από 41 χρόνια στη διάρκεια των οποίων ο Καντάφι δεν είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή εκλογών, είχε καταργήσει το σύνταγμα, τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα, εν μία νυκτί ο δικτάτορας θα γίνει δημοκράτης", δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου. 

   

"Αυτό που επιθυμούμε εμείς, ή ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, είναι να δούμε είναι πράξεις και όχι λόγια", πρόσθεσε. 

   

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Μάικ Μπράκεν δήλωσε από τη μεριά του ότι οι δυνάμεις του Καντάφι εξακολουθούν να επιτίθενται και να απειλούν τους πολίτες που η Συμμαχία έχει εντολή, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ, να προστατεύει. 

   

Έδειξε εξάλλου ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις να εκτοξεύουν πυραύλους από ένα τζαμί με στόχο μία κατοικημένη περιοχή. 

   

"Η εκστρατεία του ΝΑΤΟ για την προστασία του λαού της Λιβύης πρέπει να συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί μέχρι οι δυνάμεις του Καντάφι να σταματήσουν να επιτίθενται στον ίδιο τους το λαό", επεσήμανε ο Μπράκεν. 

   

Η Λουνγκέσκου μάλιστα καθησύχασε τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί σχετικά με τη δυνατότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει μακροπρόθεσμα την αποστολή του. "Μπορούμε να παρατείνουμε αυτή την επιχείρηση για όσο επιλέξουμε", υπογράμμισε. "Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχουμε τους πόρους, έχουμε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται (...) και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Καντάφι".

    
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ