Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ ερευνά τον λάθος βομβαρδισμό στη Λιβύη!

03.04.2011 | 00:43
Στη Λιβύη, οι ηγέτες των εξεγερμένων επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη, μετά από το φονικό συμβάν στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ατζαμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, όταν από πυρά αεροσκάφους του ΝΑΤΟ, τέσσερις αμάχοι σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έρευνες γιά το συμβάν, ενώ από τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι ένας πιλότος αεροσκάφους του ΝΑΤΟ άνοιξε πυρ, διακρίνοντας στο έδαφος πυρά. Ομως, αυτά τα πυρά, πιθανότατα ήταν εορταστικά, προερχόμενα από ένα κινητό αντιαεροπορικό όπλο των εξεγερμένων, ακριβώς γιά να εορταστεί κατ'αυτόν τον τρόπο η διέλευση των συμμαχικών αεροπλάνων από την περιοχή...

   

Στην Ατζαμπίγια, είναι φανερά τα σημάδια των πολύωρων συγκρούσεων, πολλά κτήρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολικά, ενώ η οριστική τύχη της πόλης δεν κρίθηκε ακόμα, ενόσω παραμένουν στην περιοχή δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι. Στην πόλη εισρέουν κουρασμένοι μαχητές των εξεγερμένων, ενώ αυτή εγκαταλείπεται με διαθέσιμα οχήματα από εκατοντάδες αμάχους. Λειτουργούν στην πόλη στρατόπεδα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης μελλοντικών μαχητών των εξεγερμένων.

   

Στην Τρίπολη έγινε, σήμερα, διαδήλωση οπαδών του Μουάμαρ Καντάφι, που κυβερνά τη Λιβύη περίπου 42 έτη. Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες που απεικόνιζαν τον Καντάφι, ενώ με συνθήματα καταδίκαζαν τις επιδρομές από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Η διαδήλωση διαλύθηκε μπροστά από την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Τρίπολη. Κάηκαν φωτογραφικά πορτρέτα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

   

Γίνεται κατά τις τελευταίες ώρες από τους εξεγερμένους αγώνας, να ανακαταληφθεί η πόλη Μπρέγκα, δυτικότερα στην ακτή από την Ατζαμπίγια.

    Στην ίδια την Ατζαμπίγια, οι εξεγερμένοι οχυρώνουν τώρα την πόλη, καθώς αυτή έχει 'στρατηγική θέση' μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης, του προπύργιου των εξεγερμένων.

   


Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη επανέλαβε, σήμερα, ότι επιδιώκει την παραίτηση του Καντάφι, τον σχηματισμό εθνικής μεταβατικής κυβέρνησης και τη διενέργεια --εν καιρώ-- ελεύθερων βουλευτικών εκλογών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ