Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ ισοπέδωσε κτήριο του Καντάφι που αναζητά ειρηνευτικό σχέδιο.

25.04.2011 | 09:25
Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήριο εντός του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζία του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι νωρίς το πρωί σήμερα, με μια εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του να κάνει λόγο περί απόπειρας εναντίον της ζωής του.

   

Πυροσβέστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες σε ένα τμήμα του κτηρίου όταν δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στο χώρο με ευθύνη της κυβέρνησης, λίγες ώρες αφότου ισχυρές εκρήξεις ταρακούνησαν το κέντρο της Τρίπολης.

   

Η εκπρόσωπος, η οποία συνόδευσε τους δημοσιογράφους και ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κατεστραμμένο κτήριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

   

Ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών Άμπντελ Άτι αλ Ομπέιντι κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας για να συζητήσει περί ενός σχεδίου ειρήνευσης στη χώρα του με την Αφρικανική Ένωση, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι .

   

Η Τρίπολη είχε αποδεχθεί μια ειρηνευτική πρόταση που είχε καταρτίσει η εδρεύουσα στην Αντίς Αμπέμπα ΑΕ νωρίτερα τον Απρίλιο, που όμως απέρριψαν αμέσως οι εξεγερμένοι αφού δεν προέβλεπε την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία.

   

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία διαμηνύουν ότι η εκστρατεία των αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγουν εδώ κι ένα μήνα δεν θα τελειώσει ώσπου ο Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι το Μαρόκο συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες και ότι η κυβέρνηση του Καντάφι βρίσκεται παράλληλα σε επαφές με τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Τουρκία και κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής για να υπάρξει ένα αποδεκτό ειρηνευτικό σχέδιο.

   

«Τις αμέσως προσεχείς ημέρες κι εβδομάδες εντείνουμε τις ειρηνικές μας προσπάθειες. Υποστηρίζουμε την Ελληνική, την Τουρκική, την Αφρικανική και τις Λατινοαμερικάνικες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Ιμπραχίμ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

   

«Έχουμε ελπίδες ότι τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες, οι ειρηνευτικές προτάσεις. . . θα λάβουν μορφή και θα αναγκάσουν το NATO να τις αποδεχθεί διότι το NATO πρέπει να καταλάβει ότι αν πράγματι θέλει ειρήνη και δημοκρατία στη Λιβύη θα όφειλε να σταματήσει να βομβαρδίζει και να αρχίσει να μας μιλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ