Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ "κυνηγά" από αέρος το Καντάφι.Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στη κατοικία του.

27.05.2011 | 05:48
 Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, αργά το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ και του Γαλλικού Πρακτορείου.

   

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερ Τζον Λόγκαν, πέντε δυνατές εκρήξεις αντήχησαν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας σε χρονικό διάστημα 10 λεπτών και στη συνέχεια πυκνή στήλη καπνού υψώθηκε προς τον ουρανό από ένα συγκρότημα το οποίο αποτελούσε μια από τις κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι.

   

Πληροφορίες από τους απεσταλμένους του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπάμπ Αλ-Αζίζιγια λίγομετά τις 11.20' το βράδυ και αφού προηγουμένως είχε ακουστεί ξανά η τραχιά βοή των συμμαχικών αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από την Τρίπολη.

    Μέσα στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν άλλες τέσσερεις εκρήξεις.

Άρχισαν πτήσεις τα επιθετικά ελικόπτερα.


Η Βρετανία έδωσε το πράσινο φως στις πτήσεις μαχητικών ελικοπτέρων του στρατού πάνω από το έδαφος της Λιβύης, προκειμένου να αυξηθεί η ασκούμενη πίεση στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι ώστε να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως αποκάλυψαν την Πέμπτη κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
   

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η Βρετανία θα μπορούσε μαζί με τη Γαλλία να στείλουν μαχητικά ελικόπτερα σε επιχειρήσεις πάνω από το Λιβυκό έδαφος, στο πλαίσιο της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
   
Εν τούτοις η Βρετανία δεν είχε αντιδράσει επίσημα μέχρι την Πέμπτη σε αυτή την προοπτική. Μετά τη σημερινή εξέλιξη και το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την κατ'αρχήν χρήση των Απάτσι, το ΝΑΤΟ μπορεί άμεσα να κινητοποιήσει το Βρετανικό στόλο επιθετικών ελικοπτέρων, που εκτός των άλλων, όπως εκτιμούν στρατιωτικοί αναλυτές, φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά την εμπλοκή της Συμμαχίας σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά των στρατευμάτων του καθεστώτος.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ