Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ μπαίνει στη Λιβύη μαζί του και οι Άραβες.

25.03.2011 | 00:39
  Οι χώρες-μέλη του NATO συμφώνησαν την Πέμπτη να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και να προστατεύσουν τους άμαχους από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν.

   

Πρόσθεσε ότι η εντολή της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν "ξεπερνά" την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων αλλά οι δυνάμεις του NATO θα μπορούν να δρουν σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αμυνθούν.

   

"Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα μια επιχείρηση της συμμαχίας και μια επιχείρηση του NATO", είπε ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο να δοθεί ενδεχομένως ένας ευρύτερος ρόλος στο Σύμφωνο.

   

Αξιωματούχος του NATO είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι χώρες-μέλη συμφώνησαν μετά την άρση και των τελευταίων επιφυλάξεων της Τουρκίας.

   

Μαζί με το ΝΑΤΟ ,έρχονται και οι Άραβες. Μέχρι στιγμής μόνο το Κατάρ είχε στείλει δύο αεροσκάφη  Mirage στη Κρήτη. Μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία έγινε γνωστό ότι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ, θα διαθέσουν 12 μαχητικά αεροσκάφη στις επιχειρήσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ