Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ "οπλίζει" για Λιβύη. Επιταχύνονται οι διαδικασίες σχεδιασμού επίθεσης.

18.03.2011 | 16:47
Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό ενόψει της πιθανής του συμμετοχής στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, η οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του οργανισμού.

   

"Οι πρεσβευτές" των 28 χωρών μελών "έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τον στρατιωτικό σχεδιασμό" στο θέμα της Λιβύης, δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

   

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες του ΝΑΤΟ "θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό στις λεπτομέρειές του με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την υποστήριξη της επιβολής εμπάργκο όπλων ή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού". 

   

Παρόλα αυτά "το ζήτημα μίας συγκεκριμένης δράσης δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι", πρόσθεσε. 

   

Στη σημερινή τους συνάντηση "οι πρεσβευτές δεν συζήτησαν την πιθανότητα να δράσει το ΝΑΤΟ", επέμεινε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν εμποδίζει τις χώρες μέλη να "δράσουν σε εθνικό επίπεδο, όπως το καθορίζει η απόφαση του ΟΗΕ". 

   

"Το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τα σχέδιά του ώστε να είναι έτοιμο να αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος μίας μεγαλύτερης διεθνούς προσπάθειας", ανέφερε από τη μεριά του σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

   


Ο Ράσμουσεν εκτίμησε άλλωστε ότι πλέον πληρούνται οι τρεις όροι που θέτει το ΝΑΤΟ προκειμένου να μελετήσει την πιθανότητα παρέμβασης σε διεθνές πλαίσιο, αναφέροντας "την άμεση ανάγκη (επέμβασης), τη σταθερή υποστήριξη της περιοχής και την απόφαση του ΟΗΕ".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ