Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Το Zubr μπορεί να επισκευασθεί στο Ναύσταθμο". Ερώτηση βουλευτή για την αναβάθμιση του Ν/Σ

11.09.2012 | 17:43
Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ  Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και την αναγκαιότητα αναβάθμισή του κατατέθηκε στην Βουλή. Η Επίκαιρη Ερώτηση πρός τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια  την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής και έχει ενδιαφέρον:
<<Πολλά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού βρίσκονται παροπλισμένα λόγω βλαβών που προκλήθηκαν σε αυτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σκάφη αυτά μπορούν να επισκευαστούν και να επανέλθουν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, με ελάχιστο πραγματικά κόστος για το ελληνικό κράτος. Το Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) «Κέρκυρα» τύπου Zubr, όπου εκδηλώθηκε πρόσφατα πυρκαγιά μπορεί άμεσα να επισκευαστεί εκεί στον ειδικό χώρο του Ναυστάθμου από το υπάρχον προσωπικό και μπορούμε μάλιστα να προμηθευτούμε τα λάστιχα που χρειάζεται από την εγχώρια βιομηχανία εξοικονομώντας έτσι χρήματα και ενισχύοντας την ελληνική οικονομία.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στα άλλα δύο παροπλισμένα Zubr ώστε το πολεμικό Ναυτικό να τα έχει και τα τέσσερα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παράλληλα στο Ναύσταθμο μπορεί να επισκευαστεί και η Πυραυλάκατος «Μυκόνιος» που βρίσκεται ήδη στο Ναύσταθμο, η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για αρκετά ακόμα χρόνια. Ζωτικής σημασίας επίσης είναι η απόκτηση μονάδας υδρογόνου για την αναβάθμιση των υποβρυχίων στον Ναύσταθμο, ώστε να σταματήσουμε να προμηθευόμαστε το υδρογόνο σε βυτία από την Γερμανία επιβαρύνοντας σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ταυτόχρονα πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν παροπλισμένα σκάφη του Λιμενικού που κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να επανέλθουν σε επιχειρησιακή χρήση εάν επισκευαστούν στο Ναύσταθμο όπως γινόταν και στο παρελθόν, μεταθέτοντας έτσι στο μέλλον την ανάγκη προμήθειας καινούριων σκαφών. Προκειμένου τέλος να αναβαθμιστεί ο Ναύσταθμος και να μπορέσει επιτελέσει με σημαντικό οικονομικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο όλες τις επισκευές που χρειάζονται, είναι επείγουσα ανάγκη να επισκευαστούν οι δεξαμενές του Ναυστάθμου, έργο το οποίο μπορούν να αναλάβουν άμεσα τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, που χρειάζονται και αυτά να αναλάβουν έργα για να επιβιώσουν οικονομικά. Το επιπλέον προσωπικό που θα χρειαστεί ο Ναύσταθμος μπορεί να εξευρεθεί μέσω μετατάξεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που δεν έχουν σήμερα αντικείμενο εργασίας, αφού εκτός των άλλων έχει να προσληφθεί καινούριο προσωπικό στο Ναύσταθμο περίπου 20 χρόνια>>.
Και καταλήγει ο βουλευτής ρωτώντας τον υπουργό:

<<Προτίθεστε να υιοθετήσετε τις παραπάνω προτάσεις μας ώστε να αναβαθμιστεί ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας εξοικονομώντας έτσι σημαντικούς πόρους για το ελληνικό κράτος και δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας;>>.  
                                                               

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ