Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "άδειασμα" Παναγιωτόπουλου από Στουρνάρα και η απάντηση του ΥΕΘΑ.Υπάρχει θέμα

13.09.2012 | 00:28


Το “άδειασμα” Παναγιωτόπουλου από το υπουργείο Οικονομικών, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει ένταση μεταξύ της ηγεσίας του ΥΕΘΑ και του επιτελείου του Γιάννη Στουρνάρα.

Λίγη ώρα μετά από τα όσα είπε ο γενικός διευθυντής του υπουργού Οικονομικών στους στρατιωτικούς και σύμφωνα με τα οποία τα ισοδύναμα μέτρα του ΥΕΘΑ δεν ήταν πειστικά, “κύκλοι του ΥΕΘΑ” που βέβαια εκφράζουν την υπουργική άποψη έλεγαν:

“Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων.
Καθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές”.

Πόλεμος λοιπόν μεταξύ ΥΕΘΑ και υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος θα καταλήξει σε “ανακωχή” με τη γνωστή σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογία: δεν κατάλαβαν καλά οι στρατιωτικοί ή οι δημοσιογράφοι αυτά που ειπώθηκαν.

Παρόλα αυτά είναο βέβαιο ότι υπάρχει θέμα με το ΥΕΘΑ και τις περικοπές. Συνεχώς βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τις περικοπές που πρότεινε και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ